Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Div iz Zadra prevagnuo u pobjedi Hrvatske

09.09.2013. 22:00
Div iz Zadra prevagnuo u pobjedi Hrvatske


Na krilima 26-godišnjeg gorostasa Marka Muića zvanog Boem iz Zadra, visokog 207 centimetara i teškog 185 kilograma, Hrvatska je pobjednik drugog međunarodnog finala Jadranskih igara održanog na Ilirijinom bazenu u Biogradu na Moru.
Hrvatsku je predstavljala ekipa Primoštena, pobjednik hrvatskog finala, a u spektakularnoj završnici natjecale su se još tri ekipe: Slovenske Konjice iz Slovenije), San Felice Circeo kod Firence u Italiji i Herceg Novi iz Crne Gore. Primoštenci su nastavili hrvatski pobjednički niz, prošlogodišnji pobjednik bila je ekipa Vranjica iz Solina.
Ekipu Primoštena je predvodio zadarski Boem, »div« s prebivalištem na kraju bulevara u Crnom. Trzaj-dva i ekipa Italije predvođena olimpijskim, svjetskim i europskim osvajačima medalja u raznim sportskim disciplinama, bila je u obje igre jednostavno povučena, odnesena. Iskusni konopaš Boem, koji konop poteže za ekipu Škabrnje, bio je nepremostiva prepreka.
U nekad krunidbenom gradu hrvatskih kraljeva, Biogradu na Moru, danas poznatom turističkom i posebice nautičkom centru u samom srcu Jadrana, ekipe Herceg Novog, Slovenskih Konjica, San Felice Circea iz Lazia i pobjednici hrvatskog finala – ekipa Primoštena, borili su se u letećem vaterpolu, morskoj alci, utrci magaraca, pravljenju vina, nošenju kašeta te, naravno, u potezanju konopa.
Uz zvuke Gradske glazbe Biograd na Moru, osim dogradonačelnika Marijana Stopfera pobjednički pehar i medalje su dijelili hrvatski vaterpolo reprezentativci, najbolji svjetski vratar Josip Pavić i mladi bek Luka Lončar.