Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Djeca kroz igru prolaze sportske »školice«

09.09.2013. 22:00
Djeca kroz igru prolaze sportske »školice«


»Kako skaču rode? A žabice? Lijeva, desna, skok!« Jučer se u dječjem vrtiću Ciciban u Veslačkoj ulici vježbalo sve u šesnaest. Tamo je već drugi tjedan na snazi sportski program koji od ove godine mališane ciljano usmjerava prema sportskoj kulturi, podučavajući ih osnovama različitih sportova, a ujedno i potičući motoriku te cjelokupni dječji psihofizički razvoj.
– Djeca odlično reagiraju na program. Sudjeluju aktivno, pitaju kada će opet vježbati i jako sam zadovoljan sa svime, kazao je Ivan Marinović, voditelj sportskog programa u dječjima vrtićima Sunce.
– Grupe su većinom mješovite, od tri, četiri pa do šest godina, što malo otežava rad, zbog različitih razvojnih stupnjeva. Trebalo bi ih podijeliti u dvije skupine, no prilagođavamo se.
U jučerašnjoj grupi u Cicibanu skakutalo je sveukupno osamnaest mališana, a to je ujedno i okvirna brojka s kojom se radi u grupama. A radi se – svašta. Počevši od školice trčanja koja se prakticira prva, dok je za kasnije tjedne i mjesece ostavljeno upoznavanje s elementima sportskih igara, poput nogometa, rukometa i slično. Za travanj je u planu i posjet zadarskom bazenu u sklopu škole plivanja, a u petom mjesecu zadarski mališani spremat će se za vrtićku mini olimpijadu koja je prisutna svake godine te ujedno i jedan od omiljenih događaja zadarskih vrtićkih mališana.