Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bašić se vraća u prosincu, Marić je pojačanje

09.09.2016. 22:00
Bašić se vraća u prosincu, Marić je pojačanje


Igor Marić i službeno je postao igrač Zadra. S iskusnim, 31- godišnjim šuterom dogovorena je jednogodišnja suradnja, a od Marića se očekuje da bude jedna od ključnih karika ove momčadi. Tako će, nakon Dubrave, Zaboka, Slavonskog Broda, Maribora, Heliosa iz Domžala i slovačke Prievidze, 31-godišnji Marić svoje iskustvo pružiti Zadru. A koliko bi Marić trebao zapravo biti pojačanje dovoljno govore i brojke iz prošle sezone, u kojoj je za 30 minuta po susretu prosječno bilježio 14  poena (43% za tri, 91% sl. bac.), uz 5,7 skokova i 2,1 asistencije po susretu.
– Sigurno je da od Marića očekujemo da poboljša našu igru – rekao je sportski direktor Zadra Branko Skroče.
Operaciju stopala imao je Lovre Bašić, koji na žalost u prvom dijelu sezone neće pomoći Zadru u zacrtanim ciljevima.
– Lovre je u Zagrebu podvrgnut operativnom zahvatu na stopalu. Operacija je prošla uspješno i po prvim informacijama bez Bašića ćemo biti oko dva mjeseca.
A osim što će izostanak Bašića, koji je trebao biti prvi organizator igre ove sezone, biti veliki problem za momčad, sigurno je da će Bašiću dodatni naštetiti činjenica da će, u sezoni kada je napokon trebao dobiti znatno više minuta nego u protekli tri sezone, ponovo morati biti najmanje dva mjeseca izvan stroja. A mladom zadarskom “playu” nasušno su potrebne minute, jer u slučaju da i četvrtu sezonu za redom bude u određenim problemima koji će mu “oduzimati” minute i utakmice, njegov razvoj u vrhunsku “jedinicu” mogao bi biti upitan. Nadamo se samo da će s ovom operacijom, biti i kraj problema za Bašića ove sezone.