Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Šimurina: Ništa osim pobjede ne dolazi u obzir

09.09.2016. 22:00
Šimurina: Ništa osim pobjede ne dolazi u obzir


Zadar će danas u okviru 3. kola Treće HNL jug na Stanovima ugostiti momčad Zmaja iz Makarske. Nakon domaće pobjede nad Valom u 1. kolu, te remija u Otoku kod Sinja protiv OSK-a, momčad Josipa Butića pred svojim će navijačima danas jurišati po tri nova boda koja bi definitivno najavila borbu za sam vrh, da ovako rano u sezoni ne prejudiciramo, i naslov prvaka Treće HNL jug. Međutim, svjesni su na Stanovima da svaka utakmica nosi neizvjesnost pa će danas protiv Zmaja od prve minute pokušati gostima iz Makarske nametnuti svoj ritam i što prije utakmicu riješiti prevelike neizvjesnosti. Dovoljno upozorenje bilo je gostovanje kod OSK-a kada je Zadar u posljednjoj minuti sudačke nadoknade zgoditkom Ivana Šimurine ipak uspio spasiti bod.
– Smatram da smo utakmicu u našu korist mogli i morali riješiti puno prije – kazivao je junak dvoboja u Otoku koji se u trenutku razgovora nalazio u Dugopolju gdje polazi školu za trenere B licence.
– Imali smo puno prilika u prvom poluvremenu, ali ih nismo uspjeli realizirati. Kako to obično biva kada se promaše prilike, dvaput smo zbog toga kažnjeni i na kraju smo morali spašavati živu glavu. Kada zabiješ zgoditak za bod u posljednjoj minuti sudačke nadoknade jednostavno moraš biti zadovoljan. Međutim, generalno gledajući puno smo bolja momčad od OSK-a i trebali smo tu utakmicu riješiti u svoju korist. Sretan sam zbog gola, ali bih puno sretniji bio da smo pobijedili.
Pred nogometašima Zadra danas je utakmica sa Zmajem iz Makarske na Stanovima.
– Mislim da tu nemamo puno toga za filozofirati, nama je isključivo cilj pobjeda i vjerujem da ćemo u tome i uspjeti. Koliko sam mogao čuti Zmaj je lošija momčad od Vala kojeg smo u 1. kolu pobijedili na Stanovima. Bez obzira na to moramo u utakmicu ući maksimalno koncentrirano i od prve minute pokazati tko je gazda na Stanovima. Bilo kakvo opuštanje moglo bi nas skupo koštati. Imamo i malih problema s ozljedama, mislim da Želimir Terkeš neće biti spreman niti za ovu utakmicu, a i Vlatko Blažević je dobio nezgodan udarac na treningu. Ipak mislim da će Vlatko biti spreman za utakmicu sa Zmajem. Kako bilo da bilo ništa osim tri boda ne dolazi u obzir.
Vjerojatni sastav: Gluić, A. Župan, Pranić, Šimurina, Pantalon, Tokić, Colić, D. Župa, Bubnjar, Čulina, Blažević.