Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Puntamičani ponovno u pohodu na Ligu za prvaka

Autor: Viktor Bogut

09.10.2008. 22:00
Puntamičani ponovno u pohodu na Ligu za prvaka


Posebno valja istaknuti dolazak dva centra, Marina Šarlije i Ante Đuguma. Njih dvojica nisu toliko iskusni igrači, no sigurno će na pravi način rasteretiti Matu Mrvu i Ivicu Grgurovića te donijeti širinu momčadi – istaknuo je predsjenik kluba Zdenko Mičić
Tradicionalnom “pressicom” čelni ljudi Borik-Puntamike najavili su novu sezonu A-1 ligi košarkaša, koju će otvoriti baš oni i to danas na najtežem mogućem gostovanju. U 20 sati u Sutinskim Vrelima suprotstavit će se momčadi Cedevite, koja je i ove sezone najveći konkurent za osvajanje prvog mjesta u ligi.
– Ne treba previše govoriti o snazi Cedevite. Radi se o momčadi koja se već nekoliko godina pokušava probiti u NLB ligu, a igrački se nalaze u samom vrhu hrvatske košarke. Ove sezone su, zbog pravila koja su im to omogućila, i angažirali dva stranca. Amerikanca i Kanađanina koji ima hrvatsko državljanstvo. Nije jednostavno igrati na otvaranju protiv njih i to u gostima. Općenito, ždrijeb nam nije bio previše naklonjen u početnim kolima. Uz to i dalje imamo objektivnih problema s održavanjem treninga. I dalje se selimo iz dvorane u dvoranu. Nadamo se da će nam grad omogućiti više termina u Jazinama. Smatramo da mi ipak imamo više prava na Jazine od A-2 ligaša – objasnio je sportski direktor Borik-Puntamike Pero Perić, objasnivši da su konferenciji za novinare trebali prisustvovati i “novopočeni” Puntamičani Roko Čiklić, Ante Đugum, Marino Šarlija te trener Tihomir Bujan. No kako se u Jazinama digao parket, morali su trening odraditi u Mocirama, a termin je bio slobodan baš u vrijeme najavljene konferencije. Stoga je sezonu najavio predsjednik kluba Zdenko Mičić.
– Iako smo ostali bez nekoliko vrlo važnih igrača, na kraju smo se uspjeli pojačati. Na neki način smo se izborili za te igrače. Posebno valja istaknuti dolazak dva centra, Marina Šarlije i Ante Đuguma. Njih dvojica nisu toliko iskusni igrači, no sigurno će na pravi način rasteretiti Matu Mrvu i Ivicu Grgurovića te donijeti širinu momčadi. Čiklić je već iskusan igrač koji nam se također nedavno priključio. Sigurno da će za njegov pun doprinos trebati pričekati neko vrijeme, ali zadovoljni smo što je opet s nama – napomenuo je Mičić, koji smatra da momčad Borika ima snagu plasirati se u Ligu za prvaka, iako, kaže, i ove sezone je primarni cilj ostanak u ligi. Slično mišljenje ima i kapetan Mate Mrva.
– Gledajući igrački kadar, mi u svakom slučaju jesmo negdje blizu Lige za prvaka. No, nikako ne treba zaboraviti da nam više od pola igrača ima poslove izvan košarke te da nas većina trenira samo jednom dnevno. S druge strane, Čiklić, Đugum i Šarlija su nam se priključili tek nedavno i trebat će vremena da sve dođe na svoje – kaže Mrva, koji je i najavio dvoboj s Cedevitom.
– Radi se o sastavu koji je, po svemu sudeći, i dalje najveći favorit za prvo mjesto A-1 lige. Mi, s druge strane, nećemo se uplašiti. Dobro smo se pripremili za njih i mogu najaviti da idemo po prvu pobjedu iako su oni izraziti favoriti – dodaje Mrva.


  KK BORIK PUNTAMIKA 2008./09.


Ime i prezime
God.
cm
P




Ivan Bulić
1983
190
organizator


Ante Dević
1986
190
organizator


Niko Marin
1991
193
bek-šuter


Marino Jurjević
1984
193
bek-šuter


Roko Čiklić
1983
196
krilo


Miro Dundov
1975
195
krilo


Josip Mrkić
1991
197
krilo


Marko Žorž
1977
200
krilo


Ivo Pavić
1984
194
krilo


Ivica Grgurović
1983
199
krilni centar


Josip Ceranja
1990
201
krilni centar


Mate Mrva
1983
196
krilni centar


Marino Šarlija
1989
207
centar


Ante Đuugum
1988
21
centar


Predsjednik: Zdenko Mičić. Trener: Tihomir Bujan. Pomoćni trener: Ivan Juran. Sportski direktor: Pero Perić


Došli: Ivan Bulić, Roko Čiklić, Ante Đugum, Marino Šarlija, Josip Ceranja.


Otišli: Tomislav Dražović, Ivan Čular, Marin Pijaca, Antonio Bilić.


 


   RASPORED


1.-18. kolo (10. listopada 2008. – 14. ožujka 2009.): 1./10. kolo: Cedevita – Borik-Puntamika;2./11. kolo: Borik-Puntamika – Dubrovnik; 3./12. kolo: Dubrava – Borik-Puntamika; 4./13. kolo: Trogir – Borik-Puntamika; 5./14. kolo: Borik-Puntamika – Kvarner; 6./15. kolo: Svjetlost – Borik-Puntamika; 7./16. kolo: Borik-Puntamika – Zabok; 8./17. kolo: Šibenik – Borik-Puntamika; 9./18. kolo: Borik-Puntamika – Alkar.


   DOBRI ODNOSI SA ZADROM


Iako se u javnosti stvorila slika o animozitetu između dva najjača košarkaška kluba u Zadru, u Borik-Puntamici ističu da s njihove strane toga nema.
– Mi u potpunosti podržavamo “starijeg brata” i želimo mu maksimalne uspjehe. Iskreno se nadamo da će se iduće sezone u Jazinama gledati Euroliga. Uvijek smo bili spremni na suradnju sa Zadrom i vjerujemo da je ona na obostranu dobrobit te na dobrobit zadarske košarke. Osobno sam u vrlo dobrim odnosima s predsjednikom Kristijanom Magašom, s kojim se gotovo svakodnevno čujem. Nadam se da tu neće biti više probleme s nekim nižim kadrovima koji obavljaju vodeće funkcije – kazao je Zdenko Mičić, predsjednik Borik-Puntamike.


   ULAZNICE 20 KUNA


“Popularnih” 20 kuna i dalje će gledatelji morati odvojiti ako žele pratiti utakmice Borik-Puntamike. Nisu, kaže u klubu, željeli povećavati cijene za dvoboje A-1 lige, a ponekad će, kaže Mičić, i potpuno otvoriti vrata Jazina.
– Svjesni smno da je interes građana Zadra usmjeren prema KK Zadru i Dvorani Krešimir Ćosić, koja će zasigurno nerijetko biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Ostavili smo cijenu 20 kuna i očekujemo da ćemo imati dobru podršku s tribina koja nam je itekako potrebna – ističe Mičić.