Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ništa nismo prepustili slučaju

Autor: Viktor Bogut

09.10.2009. 22:00
Ništa nismo prepustili slučaju

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadar je prezentirao način na koji se treba igrati košarka. Nadigrali su nas u svim segmentima, od obrane, skoka pa do kontranapada. Mi smo jednostavno bili bez šansi – rekao je Jure Zdovc


Ništa nismo željeli prepustiti slučaju. Zaista smo se dobro pripremili i Olimpija nas u ovoj utakmici ničime nije mogla iznenaditi – rekao je streteg Zadra Zmago Sagadin nakon što je njegova momčad, mnogo lakše nego što se očekivalo, svladala ljubljansku momčad, jednog od glavnih favorita za osvajanje ovogodišnje NLB lige.
– Zaista smo imali mnogo vremena da se pripremimo za ovu utakmicu. Mnogo više nego Olimpija, koja nije u optimalnoj formi. Mi smo bili upoznati s njihvom problemima. Znali smo da je Jure Zdovc preuzeo momčad prije desetak dana, tako da smo bili svjesni da oni u ovoj utakmici neće moći prikazati što objektivno mogu. Konačni rezultat nije objektivan, vjerujem da će oni za nekih 10-15 dana povezati konce  i ja im želim da svoju snagu pokažu na drugim terenima.
Dotaknuo se Sagadin i igre svoje momčadi.
– Mislim da su naši navijači mogli uživati u predstavi Zadra. Smatram da su moji igrači odigrali odličnu utakmicu i prezentirali vrhunsku košarku. Vrlo rano smo došli do razlike, koju smo do kraja i uspjeli zadržati.
Baš to čuvanje stečene razlike, bila je „rak rana” Sagadinu, no kada je to bilo najpotrebnije, njegovi igrači nisu dopustili opasnim slovenskim zvjezdama da se razigraju i eventualno dovedu utakmicu u egal.
– Ovo je prva utakmica od kada sam ja preuzeo Zadar  da je momčad bez problema uspjela sačuvati prednost.  Do sada smo imali velikih problema u čuvanju rezultata – ističe Sagadin.
Njegov sunarodnjak na kormilu Union Olimpije Jure Zdovc nije bio previše rječit, što je bilo i za očekivati nakon uvjerljive pobjede Zadra.
– Čestitam  svom kolegi i gračima Zadra na apsolutno zasluženoj pobjedi. Oni su u ovoj utakmici prezentirali način na koji se treba igrati košarka. Nadigrali su nas u svim segmentima, od obrane, skoka pa do kontranapada. Mi smo jednostavno bili bez šansi – kaže Zdovc.