Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sukošan dobio školu odbojke

09.10.2011. 22:00
Sukošan dobio školu odbojke


Odbojkaški klub Arbanasi u Sukošanu je pokrenuo školu odbojke za djevojčice. U prvom tjednu, koliko egzistira novooformljeni pogon, treninzima se odazvalo čak 47 djevojčica u uzrastu od drugog do osmog razreda, učenica Osnovne škole Sukošan. Budući da je tamošnja školska športska dvorana polivalentna, odnosno ima mogućnost korištenja dva odbojkaška terena, polaznice, raspoređene u dvije selekcije, treniraju četiri puta tjedno.
– Naš dolazak u Sukošan iniciran je od strane Branimira Peričića, ravnatelja OŠ Sukošan i dugogodišnjeg sportskog djelatnika kojemu se svidio projekt koji je zaživio u Arbanasima. Klub je u vrlo kratkom vremenu izašao iz školskih okvira te postao rasadnik sportskih talenata, a naše najbolje igračice igraju na prestižnim američkim Sveučilištima – upoznaje nas Karlo Lisica, šef struke OK Arbanasi, dodajući popisu zaslužnih još jedno ime:
– Budući da smo uz ravnatelja dobili i bezrezervnu podršku načelnika Općine Sukošan Ante Martinca, odlučeno je da se nakon godine dana treninga oformi Odbojkaški klub Sukošan, a djevojke se uključe u Mlađe kadetsku hrvatsku odbojkašku ligu te da redovito nastupaju na školskim i međunarodnim odbojkaškim natjecanjima. 
Lisica je naglasio da je OŠ Sukošan u prošlosti imala jaku odbojkašku tradiciju te da su polaznice u prosjeku vrlo visoke, s odličnim lokomotornim sustavom i vrlo motivirane za rad. Iako je malo prerano, kaže, već ove godine, djevojke će nastupiti na školskom natjecanju u odbojci, a od sljedeće i na klupskom.
– Vjerujemo da je ovo početak jednog lijepog projekta koji će omogućiti djevojkama iz Općine Sukošan kvalitetne treninge i natjecanja, a najboljima od njih i mogućnost igranja odbojke i studiranja u SAD-u – podvukao je prvi strateg Arbanaški, koji zajedno s Franom Vidovom vodi sve treninge OK Sukošan.