Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Uz prijetnju pištoljem opljačkao “Bakmaz”

09.10.2011. 22:00
Uz prijetnju pištoljem opljačkao “Bakmaz”


Uz prijetnju vatrenim oružjem nepoznati je muškarac u petak oko 20 sati u Ulici Antuna Gustava Matoša, ušao u prodavaonicu mješovite robe i ukrao manji novčani iznos. U trenutku pljačke u trgovini je radila 45-godišnjakinja koja mu je u strahu i šoku dala novac. Nakon pljačke odmah je obavijestila zadarske policajce koji sada pokušavaju ući u trag razbojniku protiv kojeg je već podnesena kaznena prijava. A, noć ranije, u mjestu Preko na otoku Ugljanu na jednom parkiralištu, s osobnog auta „vw polo” u vlasništvu 52-godišnjaka, skinuta je i ukradena prednja lijeva guma. Materijalna šteta bila je procijenjena na preko tisuću kuna. Kriminalističkim istraživanjem potom je utvrđeno kako je lopov 21-godišnjak, protiv kojeg je podnesena kaznena prijava.
Lopov opljačkao kamenolom u Pridrazi
Motorna pila marke „husqvarna” vrijedna dvije tisuće kuna, ukradena je proteklog vikenda iz obiteljske kuće u vlasništvu 60-godišnjaka u mjestu Jankolovica na biogradskom području. Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava. Tijekom noći s petka na subotu u Ulici Škalji bb u mjestu Vrsi, nedaleko od Zadra, provaljeno je u trgovinu “Bakmaz” iz koje je ukraden novčani iznos od dnevnog utrška i razne vrste cigareta i drugih artikala. Materijalna šteta će biti utvrđena naknadno, nakon obavljene inventure.
Iste noći u mjestu Pridraga u kamenolomu tvrtke “Mateo”, razbojnik je ukrao više motora viljuškara, vulkanizerskog alata, metalnih valjaka raznih dimenzija i električnih vibratora za nabijanje betona. Materijalna šteta se procjenjuje na 31 tisuću kuna.
U Karinu Gornjem “operirao” 19-godišnjak
Policijski službenici obrovačke policijske postaje proveli su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, kojim je utvrđeno da je on početkom ovog mjeseca u mjestu Karin Gornji provalio u trgovinu boja i lakova iz koje je odnio više od tisuću kuna i razni alat. Također, je utvrđeno da je protekle srijede u Karinu Gornjem provalio i u kuću 76-godišnjakinje iz koje je ukrao torbicu s oko 24 tisuće kuna. Protiv 19-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog ovih krađa provaljivanjem.