Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Vratili se s bodovima

09.10.2011. 22:00
Vratili se s bodovima


Mladost, neiskustvo i oslabljeni sastav nisu spriječili rukometaše Zadra da se s drugog ovosezonskog gostovanja vrate s bodovima. Svladavši Krilnik, izabranici Frane Karduma preksinoć su u Splitu upisali drugu uzastopnu pobjedu, a s konačnih 32:25 najavili da u trećem razredu hrvatskog rukometa ne namjeravaju igrati tek sporednu ulogu.
Susret trećeg kola bolje je otvorila domaća momčad, no njihova se prednost do poluvremena sve više topila. Zadrani su pred odlazak na veliki odmor uspjeli povesti, da bi u nastavku potpuno prelili vodu na svoj mlin. Na krilima raspoloženih Peše, Jeraka i Šimičevića „plavi” su na svoj konto upisali i vodstvo od devet pogodaka, što je značilo da će do kraja dvoboja priliku dobiti svi gostujući igrači.
– Pred početak prvenstva sam kazao kako ova momčad posjeduje potencijal, no da joj nedostaje vremena za uigravanje. Drago mi je da smo ovom pobjedom već u trećem kolu pokazali da smo na tragu željene forme. Nastave li moji igrači u istom ritmu i u nadolazećim utakmicama, vjerujem da ćemo ove sezone ostvariti dvostruki cilj – napredak mlađih igrača i dobar plasman – izjavio je Frane Kardum, trener Zadra.


KRILNIK – ZADAR 25(13):33(14)


SPLIT – Mala dvorana SC Gripe. Gledatelja: 50. Suci: Dražen Anušić i Dubravko Vukovac (oba Split).
KRILNIK: Pletikosić, Bašić 6, Vrgoč, Pojatina, Zelenbaša, Kalinić, Ilić, Fantić 10 (7), Maglica 4 (1), Šindik 2, Škomrlj, Nakić 3. Trener: Ivan Mlačić.
ZADAR: Vrsaljko, Zelić 3, Klasanović 1, Jerak 6 (2), Bukva 3, Šeremet, Šimičević 7, Malenica, Malčić 1, Svorcina, Čirjak 3, Peša 6, Merhar 3. Trener: Frane Kardum.
Sedmerci: Krilnik 8 (9); Zadar 2 (2).
Isključenja: Krilnik 2 minute; Zadar 10 minuta.