Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zadrani sređuju Osječane

09.10.2011. 22:00
Zadrani sređuju Osječane


Sve utakmice će nama biti ovakve – konstatirao je trener Donata Denis Karlović, nakon što je njegova momčad prilično teško stigla do pobjede protiv Vodovod Osijeka u drugom kolu domaćeg prvenstva i s omjerom 2:0 našla se, pomalo i neočekivano, na diobi prvog mjesta prvenstvene ljestvice. Zaista je to bio pravi prvenstveni dvoboj, prilično neizvjestan do posljednjeg poena. Doduše, nije se to tako činilo na početku.
– Odlično smo ušli u utakmicu. Poveli 2:0, a onda sebi zakomplicirali situaciju.
Uvodnu pobjedu za zadarski sastav ostvario je Domagoj Maglić koji je s glatkih 3:0 bio bolji od Domagoja Lončara, da bi na 2:0 povisio Tomislav Maraović koji je bio bolji od Vjekoslava Zovka. I kada se činilo da će gosti pasti bez većih problema, oni su u iduće dvije utakmice ostvarili dvije pobjede i izjednačili rezultat. Prvo je u dvoboju nominalno najjačih igrača svojih momčadi osječki Filip Slamek u neizvjesnoj završnici bio bolji od Donatovog Alana Jalžabetića, a nakon toga su gosti slavili i u dvoboju parova i vratili stvari na početak.
– Nije bilo lako u tom trenutku. Bili smo blizu porazu – iskren je bio zadarski strateg, a da se to ipak ne dogodi pobrinuli su se Maglić i Jalžabetić koji su bili bolji od Zovka, odnosno Lončara.
– Najvažnije je da smo došli do druge pobjede. Znali smo da je Vodovod neugodan protivnik i da ovo neće biti jednostavna utakmica. Ove godine je situacija takva da ćemo u svakoj utakmici morati strepiti za bodove – dodao je Karlović. U idućem kolu zadarski stolnotenisači gostuju u Puli.


Donat – Vodovod 4:2


Maglić – Lončar 3:1, Maraković – Zovko 3.:0, Jalžabetić – Slamek 2:3, Jalžabetić/Maraković – Zovko/Slamek 1:3, Maglić – Zovko 3:1, Jalžabetić – Lončar 3:0




Hrvati startali pobjedom, nastavili porazom


U poljskom Gdansku započelo je Prvenstvo Europe susretima u ekipnoj konkurenciji. Muška reprezentacija je u skupini s Njmeačkom, Poljskom i Slovačkom, a pobjedom protiv Slovaka otvorili su natjecanje. Nakon tri godine u reprezentaciju se vratio Tan Ruiwu, koji je u uvodnom susretu nadvisio Petra Seredu 3:1 u setovima. Vodstvo je povećao Zoran Primorac pobjedom nad Lubomirom Pistejom 3:1 u setovima, da bi Roko Tošić na “trojci” pomalo neočekivano izgubio od Erika Illasa 1:3 u setovima. Pobjedu je potvrdio Tan Ruiwu protiv Pisteja. U drugom kolu Hrvati su očekivano poražemi od Njemaca.
Timo Boll svladao je Roka Tošića sa 3-1, potom je također sa 3-1 (11-3, 11-13, 11-5, 11-4) Dmitrij Ovčarov nadigrao Ivana Juzbašića, da bi u posljednjem susretu Patrick Baum bio bolji od Andreja Gaćine isto sa 3-1. Za plasman u danji krug utjecao je sinoćnji dvoboj protiv Poljaka.