Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Trojac oslobođen krivnje

Autor: Suzana Bandić

09.10.2012. 22:00
Trojac oslobođen krivnje

Foto: Zvonko KUCELIN



Sudac Boris Radman je nepravomoćnom presudom oslobodio krivnje Antu Mitrovića, Antonija Kresoju i Nikolu Mitrovića optužene zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, krivotvorenja isprava i utaje poreza od gotovo dva milijuna kuna


Zbog nedostatka dokaza sudac Županijskog suda u Zadru Boris Radman jučer je nepravomoćnom presudom oslobodio krivnje Antu Mitrovića, Antonija Kresoju i Nikolu Mitrovića optužene zbog zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja isprava i utaje poreza od gotovo dva milijuna kuna.
Tužiteljstvo je Anti Mitroviću i Antoniju Kresoji kao vlasnicima privatnih poduzeća na teret stavljalo da su sačinili, odnosno ovjerili devet fiktivnih računa, no sudac Radman je u obrazloženju presude kazao kako to tijekom dokaznog postupka nije dokazano.
– Dvojica svjedoka potvrdila su da su radili kao kooperanti, a sud nije imao niti svu dokumentaciju pa bez nje nije bilo moguće dokazati tezu optužbe za zloporabu položaja i ovlasti – rekao je Radman, dodajući kako iz istih razloga nije bilo moguće dokazati niti krivotvorenje isprava. Slično obrazloženje dao je i za treću točku optužnice kojom je tužiteljstvo teretilo Antonija Kresoju i Nikolu Mitrovića za utaju. Prema optužnici, Kresoja je na ime svojeg poduzeća s jednom leasing kućom zaključio ugovor o kupnji dvaju vozila i bagera. Taj bager preuzeo je Nikola Mitrović, platio tri rate, a potom prestao plaćati te ujedno i odbio vratiti radni stroj leasingu.
– U činjeničnom opisu optužnice ne navodi se namjera kao bitno obilježje ovog kaznenog djela, a nije niti jasno koja je to osoba prisvojila bager – zaključio je Radman uputivši ujedno sve strane u postupku kako na nepravomoćnu presudu imaju pravo žalbe.