Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadrovih 30, Jaderinih 26 medalja

Autor: Viktor Bogut

09.10.2012. 22:00
Zadrovih 30, Jaderinih 26 medalja


Bolji početak sezone plivački klubovi iz Zadra nisu mogli poželjeti. Na međunarodnom mitingu naziva “Sv. Mihovil” koji se održao u Šibeniku Zadar i Jadera zajedno su osvojili 56 medalja. Od toga je 30 medalja pripalo mladim članovima Zadra, a četiri manje osvojili su plivači Jadere. Ekipa sastavljena od 31 kadeta, mlađih kadeta i početnika nastupila je u konkurenciji 12 klubova i 190 plivača.
Oni su osvojili devet zlata, 14 srebra i sedam bronci. Do medalje u sve četiri discipline u kojima su nastupili došli su Bruno Torbarina (4 srebra) i Filip Petani (2 srebra, 2 bronce). Luka Perović i Andrea Anna Milin osvojili su dva zlata i srebro, Borna Artić stigao je do dva zlata. Na postolje su se penjali i Lucija Dukić (zlato), Anna Mladenović (srebro i bronca), Lara Predovan (srebro, bronca), Katarina Miočić i Nika Kotlar (bronca), Luka Smrkinić (zlato i 2 srebra), Antonio Milin (srebro) i Božo Puhalović koji je i sa 2 godine starijim plivačima u kategoriji osvojio zlato i broncu.     
Što se Jadere tiče, klub je nastupio sa 18 članova i vratio se sa 26 medalja (8 zlatnih, 12 srebrnih i 6 brončanih). Najvrjedniji rezultat očekivano je isplivao Leo Bavdek (1999) koji je u disciplini 200 m slobodno s vremenom 2:00.97 zaradio 608 LEN bodova. Inače Bavdek je osvojio tri zlatne medalje. Dva zlata i dva srebra zaradio je Lovro Krpina, a dva zlata i broncu Ante Nižić. Jedno zlato pripalo je Lucijanu Krpin, koji je osvojio i dva srebrna te jedno brončano odličje.
Tri srebra osvojio je Toni Rudić, broncu Andrija Smolić, a tri srebra i broncu osvojila je Petra Rudić. Brončana medalja pripala je i Duji Grgiću i Josipu Budaku, a jednim srebrom okitila se Nikita Baraba.


Zadar u Šibeniku


Bruno Torbarina, Borna Artić, Marjan Kulaš, Antonio Milin, Filip Petani, Luka Perović, Luka Smrkinić, Ivan Medanić, Toni Štrmelj, Roko Bajlo, Andrea Anna Milin, Lucija Skroče, Lucija Dukić , Anna Mladenović, Lea Matešić, Lara Predovan, Katarina Miočić, Andrea Raić, Nika Kotlar, Azra Martinović, Lucia Stura, Alan Šaponja, Rea Grgurović, Antonija Klanac, Nikolina Dukić, Božo Puhalović, Duje Jergan, Mateo Čirjak, Damjan Ćoso, Niko Aras, Lovre Marković.




Jadera u Šibeniku


Nikita Baraba, Leo Bavdek, Josip Budak, Mija Curiš, Duje Grgić, Dora Hrboka, Lovro Krpina, Lucijan Krpina, Tonka Krstić, Ante Nižić, Sara Radman, Petra Rudić, Toni Rudić, Nika Sipina, Andrija Smolić, Morena Surać, Ante Šikić, Ellena Šušteršić.