Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Napravit će se analiza lokalnog tržišta rada

09.10.2013. 22:00
Napravit će se analiza lokalnog tržišta rada


Napravit će se analiza postojećeg lokalnog tržišta rada, proučiti njegove potrebe i kapaciteti nakon čega će se krenuti u izrađivanje novog dokumenta koji će služiti kao smjernica pri obrazovanju i zapošljavanju u nadolazećem programskom razdoblju od 2014. do 2020. godine, pojasnila je voditeljica projekta Nikolina Miočić
U konkurenciji od više projektnih prijedloga prijavljenih na natječaj Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza I, financiranog u sklopu IV. komponente IPA programa Razvoj ljudskih potencijala, projekt Kompetentni dionici – snažno partnerstvo (Competent Stakeholders – a Strong Partnership) nositelja Zadarske županije odabran je za sufinanciranje sredstvima Europske unije.
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, ukupne vrijednosti 42.347,39 eura, potpisan je 30. rujna, a provedba projekta započela je l. listopada 2013. godine, odnosno prvi dan nakon potpisivanja ugovora. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu aktivnosti bit će proveden u suradnji dviju partnerskih organizacija, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Zadar i Razvojne agencije Zadarske županije, te dvije suradničke organizacije; Obrtničke komore Zadarske županije i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Zadar.
– Napravit će se analiza postojećeg lokalnog tržišta rada, proučiti njegove potrebe i kapaciteti nakon čega će se krenuti u izrađivanje novog dokumenta koji će služiti kao smjernica pri obrazovanju i zapošljavanju u nadolazećem programskom razdoblju od 2014. do 2020. godine, pojasnila je voditeljica projekta Nikolina Miočić, savjetnica za europske procese u Upravnom odjelu za razvoj i europske procese Zadarske županije.