Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

One koji ne mogu plaćati skupe instrukcije učit će nesebični profesori

09.10.2013. 22:00
One koji ne mogu plaćati skupe instrukcije učit će nesebični profesori


Kao i dosad, učenici najviše traže pomoć za matematiku, fiziku i engleski jezik, kazala nam je koordinatorica projekta Žosefina Žentil-Barić iz Gradske knjižnice Zadar


Četvrtu godinu zaredom Gradska knjižnica Zadar organizira program Besplatne pomoći u učenju, a u prvome tjednu objave oglasa na web stranici knjižnice, javila su se 24 volontera te osmero osnovnoškolaca i četvero srednjoškolaca kojima je potrebna pomoć u svladavanju školskoga gradiva.
– Već smo počeli s dogovaranjem termina i povezivanjem učenika i volontera među kojima su profesori koji su otpočetka uključeni u projekt. Kao i dosad, učenici najviše traže pomoć za matematiku, fiziku i engleski jezik, kazala nam je koordinatorica projekta Žosefina Žentil-Barić iz Gradske knjižnice Zadar. Ističe da su se među prvima javili volonteri kojima će pomaganje učenicima slabijeg imovnog stanja biti četvrti put da se uključuju u ovu hvalevrijednu akciju. Prisjeća se da je prošle godine u knjižnici volontirala umirovljena nastavnica matematike i fizike iz Siska, koja se privremeno preselila u svoju kuću na Viru i dvaput tjedno putovala u Zadar kako bi besplatno pomagala jednoj učenici sedmog razreda da dobije bolju ocjenu iz fizike. Bilo je među volonterima i nezaposlenih profesora hrvatskoga jezika, profesora zemljopisa koji su nakon radnoga vremena iz Benkovca putovali u Zadar samo da sat ili dva prenose znanje na učenike kojima roditelji ne mogu plaćati skupe instrukcije.