Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

PROMO Želim promjene koje će SDP povesti do pobjede

09.10.2013. 22:00
PROMO Želim promjene koje će SDP povesti do pobjede


Goran Lijić, dipl. inž. elektrotehnike, kandidirao se za mjesto predsjednika gradske organizacije Socijaldemokratske partije Zadar, a njegov motiv za kandidaturu su kontinuirani loši rezultati na lokalnim izborima koji su ovu stranku dovele u status vječite oporbe


Zadarski esdepeovci 13. listopada biraju čelne ljude u županijskoj i gradskoj organizaciji. Po sustavu jedan član – jedan glas bit će to prilika za odabir onih kandidata koji će sljedeće četiri godine voditi ovu najjaču oporbenu stranku. Goran Lijić, diplomirani inženjer elektrotehnike, kandidirao se za mjesto predsjednika gradske organizacije SDP-a Zadar, a njegov motiv za kandidaturu su dosadašnji loši izborni rezultati na lokalnim izborima.
Vrijeme je za nove pobjede
 Zašto mislite da baš Vi možete nešto promijeniti?
– Prvo želim reći kako sam član SDP-a od 2007. godine te da sam predsjednik mjesnog ogranka SDP-a Bili brig. Nakon pobjede SDP-a na izborima za Mjesni odbor Bili brig izabran sam za predsjednika Mjesnog odbora koji je nekoć glasio za utvrdu HDZ-a. Dakle, prva bitka je dobivena, pobjednička formula je prepoznata i došlo je vrijeme za nove bitke i pobjede pa sam se odlučio kandidirati za predsjednika gradske organizacije SDP-a.
Naime, nakon još jednog poraza na lokalnim izborima shvatio sam kako je došlo vrijeme za pozitivne promjene u stranci. Ovi posljednji izbori pokazali su kako je biračima dosta „karijernih” političara kojima su izbori samo odskočna daska za Sabor. Birači traže nove ljude s novim idejama, a ja im upravo to nudim. Kad vas politički protivnik hvali kao oporbu, vrijeme je da pakirate kufere. Dosta je bilo straha za radna mjesta, dosta je podsmijeha prema esdepeovcima u Zadru i dosta floskule da je Zadar „bastion HDZ-a”!
Kako planirate postići promjene koje spominjete?
– Sam teško, ali uz podršku ostalih stranačkih kolega koji me podupiru i onih koji su nam se spremni pridružiti i pomoći u realizaciji ove ideje možemo učiniti SDP pobjedničkom strankom u gradu Zadru. Za ostvarenje toga cilja nužne su promjene i modernizacija u zadarskom SDP-u; novi načini međusobne komunikacije i djelovanja, novi identitet, nove i moderne ideje socijaldemokracije, nove snage. Za to nisu dovoljne samo promjene „kozmetičke” prirode već treba nešto promijeniti i u glavama, a to je mnogo teži proces.
Želim naglasiti kako su na tom putu promjena svi dobrodošli te da će svatko dobiti priliku dati svoj doprinos. I nestranački ljudi su dobrodošli, ali zadarski SDP ima u vlastitim redovima dosta kvalitetnih članova koji nikad nisu dobili priliku. Godinama uzgajan rascjep između gradske i županijske organizacije SDP-a najviše je koristio našim političkim protivnicima, ali nakon ovih izbora ja vjerujem da će te podjele otići u zaborav. Na ovim unutarstranačkim izborima daje se povjerenje osobi, timu i viziji koja će nas ujediniti u zajedničkom cilju, a to je pobjeda na lokalnim izborima u Zadru.
Vrata zadarskog SDP-a otvorena i popodne
 Koje promjene su nužne za ostvarenje vaše vizije?
– Vizija koju predstavljam je daljnji iskorak u demokratizaciji i decentralizaciji rada gradske organizacije. Utemeljena je na raznovrsnosti ideja i otvorenom suprotstavljanju mišljenja te podrazumijeva osnivanje novih ogranaka i reaktivaciju stručnih timova u kojima će biti mjesta za sve one koji imaju volje i želje pokazati inicijativu i odgovornost. Razgovarajući s našim članovima primijetio sam da se međusobno vrlo slabo poznajemo. Zato će mi biti prioritet podržati i osigurati druženje članova po ograncima. Vrata zadarskog SDP-a na Trgu pet bunara iz tog razloga se moraju otvoriti u popodnevnim satima. Stranačke prostorije, dakle, moraju biti centralno okupljalište članova i simpatizera SDP-a. Jedino na taj način ćemo dodatno osnažiti i ujediniti članstvo. Nema uspjeha bez motiviranog članstva, prave snage SDP-a.
Vaša poruka članovima SDP-a?
– Izađite na izbore 13. listopada i dajte povjerenje osobi s kojom će zadarski SDP pobijediti na sljedećim lokalnim izborima te biti prepoznat kao pravi nositelj zadarskih vrijednosti. Dajte povjerenje osobi koja je spremna i sposobna za timski rad i koja zna cijeniti svaku dobru inicijativu. Za predsjednika županijske organizacije SDP-a mislim da će ostati Renata Sabljar Dračevac, jer između dva odlična kandidata vjerujem da ima veći potencijal za razvoj županijske organizacije.


Uspješan poduzetnik i političar




Goran Lijić rođen je 22. listopada 1972. godine u Zadru, oženjen je i ponosni otac dvoje djece. Po struci je magistar inženjer elektrotehnike s 15 godina radnog iskustva u zadarskim tvrtkama SAS Zadar, Tvornica duhana Zadar i Punta Skala, a zadnjih nekoliko godina djeluje kao samostalni poduzetnik na području projektiranja i nadzora u graditeljstvu te energetskom certificiranju.