Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Treščec izašla iz bolnice i otišla u ustanovu za rehabilitaciju

Autor: Minja Gugić

09.11.2008. 23:00
Treščec izašla iz bolnice i otišla u ustanovu za rehabilitaciju

Foto: Filip BRALA



Osim što je ostala bez lijevog oka kroz koji je prostrijeljena, Ani Treščec je ostala paralizirana i jedna strana tijela. Istraga vezana uz ovaj slučaj i dalje traje, jer se čekaju nalazi i mišljenja vještaka balističke i psihijatrijske struke


Nešto manje od dva mjeseca nakon što je teško ozlijeđena hicem iz pištolja u glavu, 29-godišnja Ana Treščec ovih je dana izašla iz zadarske Opće bolnice i upućena je u jednu od ustanova za rehabilitaciju. Naime, Treščec je ostala bez lijevog oka i kako smo saznali jedna strana tijela joj je paralizirana te otežano komunicira.
I dok se ona oporavlja, istraga vezana uz ovaj zločin koji samo pukom srećom nije završio s najtragičnijim mogućim posljedicama i dalje traje.
Vođenje istrage povjereno je istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, Milanu Pečini koji je i inače vrlo oprezan u davanju informacija novinarima, pa je tako samo kratko potvrdio kako su u tijeku balistička i psihijatrijska vještačenja. Tek kad svoje nalaze i mišljenja dostave sudu, odnosno njemu, stručnjaci – sudski vještaci i kad spis bude cjelovit, tužiteljstvo će podignuti optužnicu.
U međuvremenu, nakon što se Ana Treščec probudila iz kome, u kojoj je zbog težine ozljeda opasnih za život bila dulje vrijeme, istražni sudac Milan Pečina ju je početkom listopada posjetio u bolnici kako bi s njom obavio razgovor u vezi s pokušajem ubojstva koji se dogodio 15. rujna ove godine u Bibinjama kraj Zadra, kada je prostrijeljena hicem iz pištolja u lijevo oko.
No, komunikacija između istražnog suca Pečine i ozlijeđene Ane Treščec bila je izuzetno otežana, tako da sudac i nije baš uspio saznati sve što ga je zanimalo. Stoga, potpuna i cjelovita istina, pozadina, motiv i kronologija događaja od 15. rujna u Bibinjama i dalje nije posve rasvijetljena i razjašnjena, pa će se puno toga više znati nakon obavljene istrage, ali i tijekom sudskog procesa do kojeg će najvjerojatnije doći početkom sljedeće godine.
Podsjećamo, tri dana nakon njezina ranjavanja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ocijenjeno kao pokušaj ubojstva, privedena je Gorana Lukić (37) i njezin nevjenčani suprug Elvis Mirkov (39). Lukićeva je tada pred istražnim sucem iznijela obranu, priznavši kako je ona pucala zbog neriješenih muško-ženskih odnosa između nje i Ane Treščec, ali da je pištolj u Anu opalio slučajno. Mirkov se, pak, branio da on “tada tamo nije ni bio”.
Prema pričama koje su nakon ovog događaja kružile po Bibinjama i Zadru, Ana je ustrijeljena kako bi se njezinog nevjenčanog supruga Tomislava Petkovića Sriću, upozorilo pred sam početak suđenja na kojem se on, zajedno s još četvoricom muškaraca, tereti za udruživanje radi preprodaje pet kilograma heroina i pet kilograma mješavine paracetamola i kofeina.
Oni su u pritvoru od ožujka ove godine kad ih je policija u akciji “selo”, u mjestu Kašić kraj Stankovca, zatekla s drogom i tako presjekla jednu od balkanskih ruta trgovine drogom, a zaplijenjena količina droge bila je najveća u povijesti PU zadarske.
Ta četvorka optužena za najteže kazneno djelo iz domene zlouporabe opojnih droga – udruživanje radi preprodaje – uskoro bi se trebala naći na optuženičkoj klupi Županijskog suda u Zadru pred Sudskim vijećem kojim bi trebao predsjedati sudac, Boris Radman.