Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

(Ne)uspjeh je biti viceprvak?

Autor:

09.11.2009. 23:00
(Ne)uspjeh je biti viceprvak?

Foto: Filip BRALA



S ovakvim sastavom moramo biti prvi na kraju prvenstva – nakon povratka Ivana Ninčevića i zadarske šetnje Prelogom, moglo se čuti s tribina u Mocirama. Naravno, radi se o željama navijača, dok realnost ponekad zna biti drugačija. Trenutačna je realnost rukometaša Zadar Slada drugo mjesto na ljestvici. Rezultat je to koji se u Lijepoj našoj, pa tako i u Zadru, najčešće tretira kao neuspjeh. No mora li se uvijek biti prvi, posebno kada i druga pozicija vodi izravno u Premijer ligu?
Zadar Slad u posljednjih nekoliko ogleda nije ponudio uvjerljivu igru, a ta se konstatacija najviše odnosi na demonstraciju 3-2-1 obrane. Traženje u prvom pa izvlačenje u drugom poluvremenu – otprilike tako su izgledale utakmice sa Županjom, Kaštelima i Solinom. Kada se odigra loše prvo poluvrijeme u srazu sa slabašnim Solinom, onda do kraja susreta postoji mjesta i vremena poboljšanju, no ne i protiv Crikvenice – najuvjerljivije momčadi lige. U subotnjem derbiju nije se igrala egal utakmica u kojoj je Zadar pobjedu ispustio tek u posljednjim sekundama. U subotu je Crikvenica cijelo vrijeme održavala rezultatsku zalihu pokazujući zašto je ipak ona prva, a Zadar drugi. To je trenutačni omjer snaga, a do drugog dijela prvenstva kada istoimeni protivnik stiže u Mocire, Zadar bi se trebao okrenuti obrani druge pozicije, jer u ovom slučaju – i druga se mjesta pamte. Ako izuzmemo Crikvenicu kao izvjesnog jesenskog prvaka, šest je momčadi poredano od drugog do sedmog mjesta, dok razliku između njih čine samo dva boda (Zadar je drugi s 12, a Županja sedma s 10 bodova). Ivančica Ivanec, jedna od šest spomenutih momčadi, u subotu već dolazi u Mocire. To je utakmica koju Zadar “mora” dobiti želi li održati korak s liderom prvenstva.
U jesenskom dijelu savladati pretendente na drugu poziciju, a onda, sa što manjim zaostatkom za Crikvenicom, krenuti u borbu za prva dva mjesta – ovo je scenarij koji sada priželjkuju Zadrani i njihovi navijači. Kako će do njegova potencijalnog uprizorenja proći još mnogo kola, zadarskim je rukometašima najbolje povoditi se Palekinom riječima i “ići iz utakmice u utakmicu”.