Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Favoriti koliko to mogu biti

09.11.2011. 23:00
Favoriti koliko to mogu biti


Varaždinci su u uvodnih pet kola ostvarili samo jednu pobjedu i jasno je da je Donat u ovom dvoboju favorit


Odigrano je pet kola stolnoteniskog prvenstva, lige koja je bez ikakve zasluge nazvana Superliga. Možda zvuči ljepše nego obična “Prva liga”, ali svakom tko poznaje stanje u hrvatskom stolnom tenisu jasno je da je naziv “super” ipak malo pretjeran. Zapravo, izrazito je pretjeran, ali očito su ljudi o HSTS zaključili da je dovoljno promijeniti ime lige, da ona postane jača. U takvoj “super” konkurenciji zadarski Donat stoji prilično dobro. U pet odigranih utakmica ima tri pobjede i dva poraza, što je za jednu ovako novu, neiskusnu, mladu, i zapravo ne previše kvalitetnu momčad priličan uspjeh. Doduše, stvari su izgledale još bolje nakon tri kola, kada su igrači Denisa Karlovića imali tri pobjede, od toga najmanje dvije iznenađujuće, protiv Olimpije u Osijeku te protiv Pule u Puli. Nakon toga stigao je potpuno očekivan poraz od Dr. Časla u Zagrebu, a omjer su Zadrani malo pokvarili 4:0 porazom u Dubrovniku od Libertasa. Iako su Dubrovčani igrački mnogo jača momčad od Donata, konačnih 4:0 ipak je malo pretjerano. Istini za volju s obzirom da su od prve tri, dvije utakmice završile s 3:2 u setovima i doslovno su se odlučivala u neizvjesnoj završnici, stječe se dojam da je Donat mogao u Dubrovniku i mnogo bolje proći. Jer umjesto rezultata 3:0 pred dvoboj parova, da je samo nekoliko “loptica otišlo na drugu stranu”, moglo je biti 2:1 za Donat, a to bi značilo i mogući potpuno drugi epilog.
No, jasno je da je za zadarski sastav mnogo važnija ona sljedeća utakmica, a to je domaći dvoboj s varaždinskim Željezničarom ovu subotu. Varaždinci su u uvodnih pet kola ostvarili samo jednu pobjedu i jasno je da je Donat u ovom dvoboju favorit, odnosno favorit u mjeri kojoj ove godine može biti favorit, jer nije Karlović bio daleko od istine kada je rekao da njegov sastav u niti jednom dvoboju u ovoj sezoni neće biti izraziti favorit i da će svaka utakmica biti itekakva borba. Željezničar je do svoje premijerne pobjede stigao u prošlom kolu kada su sa 4:0 svladali Dugo Selo, momčad koju je baš Donat potpuno oslabio uzevši im cijelu prvu postavu i momčad koja je sada glavni favorit za ispadanje. Za Željezničar nastupaju mladi Matija Barić i Nikola Horvat i Maro Mileusnić, solidni, ali samo solidni Dubrovčanin u redovima varaždinskog sastava. Donat bi tu utakmicu ipak trebao dobiti i nastaviti svoj put prema doigravanju, što i je najveći cilj ove sezone.


Superliga




Rezultati 5. kola: Libertas – Donat 4:0, Zagreb – Vodovod 4:2, Pula – Olimpija 1:4, Dr. Časl – Transagram 4:0, Željezničar – Dugo Selo 4:0.
Dr. Časl12, Zagreb 10, Libertas, Pula, Olimpija, Donat, Vodovod 8, Željezničar 6, Transagram, Dugo Selo 5