Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Poziv na uzbunu nakon tri poraza zaredom

09.11.2011. 23:00
Poziv na uzbunu  nakon tri poraza zaredom


Činjenica je da se prvoligaš iz Gradskog vrta muči na svom terenu, ali, zato su vrlo opasni na gostovanjima. To bi Zadranima moglo biti dovoljno upozorenje i prisiliti ih da toj utakmici pristupe u najmanju ruku kao onima protiv Hajduka i Dinama


Nije dobro! U 14. kolu Prve HNL Zadar je u Karlovcu doživio novi, treći poraz zaredom i pao na 11. mjesto prvoligaške ljestvice. Opet iznova dogodilo se da umjesto uzleta u gornji dom prvoligaš sa Stanova “sklizne” prema dnu i sada je među ugroženima, kandidatima za ispadanje iz elitnog razreda hrvatskog nogometa. Šteta, velika šteta, jer, nakon pobjeda nad Hajdukom i Dinamom svi su očekivali da ćemo napokon ove sezone gledati neki novi, bolji Zadar, koji se do zadnjeg kola neće boriti za goli prvoligaški život. Možda i neće, nadajmo se, međutim, prvu set loptu su propustili i zbog toga ostaje veliki žal.
Bez ispaljenog metka
Što se događalo u gradu na četiri rijeke već je i napisano i izrečeno. Činjenica je da su Zadrani otišli na noge “ranjenom” Karlovcu čiji igrači već dugo nisu vidjeli ni novčića od svojih plaća. I umjesto da “dotuku” grogiranog suparnika oni su dozvolili domaćinima da već u 2. minuti preko Novinića dođu u vodstvo. Naravno da su Karlovčani dobili krila, što su oplodili novim golom, također Novinića, u 58. minuti. I tu je kraj priče. Treći poraz zaredom donio je pad na 11. mjesto prvoligaške ljestvice. Ostali su Zadrani na 16 bodova s prilično poraznom gol razlikom 15:24.
Lider Dinamo ponovno je neokrznut prošao ovo kolo. U gradskom derbiju sa Zagrebom odigrali su 1:0 i zadržali velikih sedam bodova prednosti pred Hajdukom. Splitski “bili” su na Poljudu također slavili, pao je Varaždin rezultatom 3:0. Isti broj bodova kao i Hajduk ima njihov gradski rival, Split. Momčad iz Parka mldeži ne posustaje, u Zaprešiću su “razbili” domaćina rezultatom 0:3. Na 4. mjestu je Slaven Belupo koji je u prošlom kolu pred svijim gledateljima golom Jakšinića došao do sva tri boda protiv Rijeke. Koprivničani na imaju 27 bodova, dok su Riječani 9. sa 17 bodova. Na 7. mjestu sa 20 osvojenih bodova je Cibalia koja je u Vinkovcima slavila protiv Istre 1961, Puljani imaju 11 bodova na pretposljednjem mjestu. Desetoplasirana Lokomotiva je u gostima kod Lučkog odigrala 2:2. Lolokosi imaju isti broj bodova kao i Zadrani, dok je Lučko na 14. mjestu s 13 bodova. I za kraj smo ostavili utakmicu Osijeka i Šibenika koja je završila i bez golova, naravno i bez pobjednika. Osijek je petoplasirani sa 23 osvojena boda, dokmje Šibenik na 13. mjestu s 13 bodova.
Pod mus
Upravo Osijek je sljedeći Zadrov suparnik u 15. kolu Prve HNL. Naravno, najprije se “kockasti” moraju ogledati sa Turskom u dodatnim kvalifikacijama za plasman na EP, a nakon toga će prvoligaši ponovno na travnjake. Činjenica je da se prvoligaš iz Gradskog vrta muči na svom terenu, ali, zato su vrlo opasni na gostovanjima. To bi Zadranima moglo biti dovoljno upozorenje i prisiliti ih da toj utakmici pristupe u najmanju ruku kao onima protiv Hajduka i Dinama. Jer, Slaven Belupo se ne smije ponoviti. Vremena ima, petnaestak dana sasvim je dovoljno da trener Dalibor Zebić sa svojim suradnicima posloži redove svoje momčadi. Ne sumnjamo da će u tome i uspjeti.
Sljedeće kolo će u petak 18. studenog otrvoriti Split i Dinamo, te Zagreb i Cibalija. U svakom slučaju se očekuje “vatra” u Parku mladeži. U subotu osim Zadra i Osijeka još igraju Varaždin – Inter, Šibenik – Lučko, Istra 1961 – Slaven Belupo i Lokomotiva – Hajduk. Dan kasnije ogledat će se Rijeka i Karlovac, Ali, ajmo najprije pobijediti Turke pa ćemo s guštom pratiti nova prvoligaška zbivanja.


Šibenik vjerojatni izbor za vikend




S obzirom da sljedeći vikend nema ligaških obveza na Stanovima pokušavaju naći protivnika za trening utakmicu. Za sada je prvi izbor Šibenik, iako je Mladen Baždarić, tajnik kluba, potvrdio da je uspostavljen kontakt s Catanijom, talijanskim prvoligašem. No, iz Catanije jučer tijekom popodneva još nije stigao odgovor. Inače, od talijanskih klubova sa hrvatskim prvoligašima trening utakmice često igra Udinese.