Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Roditelji ih pratili – trčeći

09.11.2013. 23:00
Roditelji ih pratili – trčeći


Subotnju špicu ovog je tjedna obilježila vesela kolona mališana na kotačima, koja je jučer u okviru obilježavanja Dana grada prodefilirala gradskim ulicama. Bili su uključeni doslovno svi uzrasti – od beba u kolicima, preko malih biciklista i rolera. Bilo je čak 160 djece u pratnji roditelja te djedova i baka.
Biciklijadu i rolijadu pod nazivom »Druženje na kotačima« organizirala je Dječja sportska škola Loptica uz pokroviteljstvo Grada Zadra i sponzorstvo ZKM-a Zadar te bike shopa Calimero sport.
Bruno i Šime naučili voziti – sami
Start je bio na Pozdravu suncu gdje su svi sudionici, uključujući i bebe u kolicima, dobili »vozačku dozvolu«. Svoje dozvole su nam ponosno pokazali trogodišnji Bruno Bačić i četverogodišnji Šime Baradić. Bruno na malom drvenom biciklu bez pedala, a Šime već na pravom biciklu bez pomoćnih kotača. Obojica su rekla da su se bicikl naučili voziti – sami.
Nakon što su se svi dobro zagrijali na Pozdravu sunca, uz policijsko osiguranje krenuli su cestom prema Forumu, uz Donat preko Kalelarge, uz Sv. Krševan do trajektnog pristaništa i natrag uz Lučku kapetaniju na Pozdrav suncu. Staza od oko 1.900 metara nije umorila mališane, posebno ne one u kolicima. Možda samo roditelje koji su ih pratili na romobilima ili najčešće trčeći. Na kraju u se svi zajedno slikali i okrijepili jabukama i sokovima. Calimero sport se tijekom cijele biciklijade brinuo za servis vozila. Poticanje zdravog stila života, rekreacije i druženja cilj je ovakvih događanja, kaže Marinko Miočić, voditelj Dječje sportske škole Loptica.
Bravo Loptica!
– Djeca do 6 godina su najmanje zastupljena u sportu i zato se uvijek trudimo organizirati nešto upravo za njih kako bi od malih nogu naučila uživati u kretanju i sortskim aktivnostima, a i da bi naučila prihvatiti poraz. Zaista je najvažnije sudjelovati. Jako nam je drago što se na ovakva događanja uvijek odazove jako puno roditelja i djece i trudimo se da ona uvijek budu besplatna, rekao je Miočić.