Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

KRVAVI ZADARSKI SVATOVI Gosti se gađali pepeljarama i vinskim bocama

09.11.2016. 23:00


Na tom sam “piru” bila kuma i kad sam otišla na toalet sve je bilo u redu. Kad sam izašla, pred ogledalom sam vidjela Andreu cijelu krvavu. S njom su bili njezin suprug Roko, njegov brat Luka i njihov prijatelj Filip. Ostala sam u potpunom šoku i upitala ih što se dogodilo, a oni su mi odgovorili kako se dogodila tučnjava i da Andreu voze u bolnicu. Jedna strana lica joj je bila ozlijeđena i krvarila je – ispričala je jučer u ulozi svjedoka na Općinskom sudu u Zadru, Anđela Strmota.
Nastavila je kako se potom odmah vratila u salu gdje se održavala svadbena svečanost kako bi, s obzirom na to da je bila kuma, provjerila što je s mladom, no sve je bilo u redu jer je mlada bila na drugom kraju dvorane.
– Kad sam se vratila u salu, vidjela sam prevrnuti stol, odmah do bine gdje su među ostalima sjedili Rokovi roditelji Milan i Ratka Bajlo te Želimir Morović i njegova supruga. Neki su ljudi držali Milana, a neki Želimira kako bi valjda spriječili nastavak tučnjave – rekla je svjedokinja Strmota. Iako se, kako se jučer moglo čuti na raspravi, svadbena svečanost nastavila i nakon ovog incidenta.
Prema optužnici – Roko Bajlo se tereti za kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnju. Naime, kako piše u optužnici, nakon što je Želimir Morović polio čašom vode njegova oca Milana, Roko je njega gađao pepeljarom u glavu, “svjestan da mu pri tome može nanijeti teške tjelesne ozljede” i pogodio ga. Želimir Morović je pri tom “zaradio” prijelom lijeve jagodične kosti te gornje čeljusti. Kako se dalje navodi u optužnici, neposredno nakon toga i nakon što je Želimir Morović u zadarskoj Općoj bolnici zatražio liječničku pomoć, Roko Bajlo je zaprijetio Morovićevoj kćeri Antoniji Jakopović. Poručio joj je da će “ubiti i zaklati” njezine roditelje – Želimira i Vinku Morović.
Osim Anđele Strmote, jučer je svjedočio i Filip Lekaj – dugogodišnji prijatelj braće Bajlo.
– Dok sam ja bio tamo, nisam vidio da je Želimir Morović bio ozlijeđen na bilo koji način. Ne sjećam se s kim sam sjedio za stolom. Plesali smo Luka, Roko, Rokova supruga Andrea i ja. U jednom trenutku sam vidio kako je Želimir Morović polio vodom Rokovog oca – Milana, a Roko je odmah krenuo vidjeti što se događa. Tada je Želimir gađao vinskom bocom Roka, a pogodio Rokovu suprugu. Rokov otac se onda dignuo i udario Morovića. Ne znam što se dalje događalo jer smo Roko, Luka i ja odveli Andreu na toalet. Cijelo joj je lice bilo krvavo – ispričao je Filip Lekaj.
Svjedočio je i Rokov brat, Luka Bajlo koji je rekao kako ne zna zbog čega je došlo do ovog incidenta, ali da mu je dan poslije u razgovoru otac rekao kako je razlog u tome što je on Želimirovu suprugu zamolio za ples.
– Kada je Roko došao do njihova stola, vidjeti što se događa, Želimir ga je gađao. Inače, mi smo bili susjedi i uvijek smo prije ovoga, bili u korektnim odnosima. Brat mi je bio u totalnom šoku, pa sam ja Andreu i oca koji je imao otvorenu ranu na nosu, odvezao u bolnicu. I Morovića sam vidio u bolnici i vidio sam da je ozlijeđen, ali ne znam tko ga je, kako i kada ozlijedio. Vidio sam i da je moj otac skočio na Morovića, ali kako je to završilo ne znam jer sam jer sam bio u toaletu s bratom i Andreom – rekao je Luka Bajlo dodajući, kako mu je Želimir Morović prijetio u bolnici.
Suđenje se – nastavlja.