Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dino Pervan potpisao za Dinamo Zrinjevac

Autor: Viktor Bogut

09.12.2009. 23:00
Dino Pervan potpisao za Dinamo Zrinjevac


Zagrepčani će mi plaćati pripreme, suplemetne i davati stipendiju. To je ono što u Zadru nisam dobio. Grad mi nije dao niti lipe – kazao je Pervan


Nakon što je definitivno iz Zadra otišao Stipe Žunić (AŠK Zadar) i drugi zadarski atletski biser odlučio je promjeniti klub. Dino Pervan, koji je nastupao za Olympionik, potpisao je desetomjesečni ugovor s Dinamom Zrinjevcem, tako da će Pervan idučih deset mjeseci biti član zagrebačkog kluba. Sama činjenica da je ugovor potpisan na relativno kratko vrijeme govori da ovo nije konačan Pervanov odlazak u Zagreb.
– Još uvijek se nadam da će se u Zadru promjeniti nešto što se tiče atletike – kazao je Pervan, koji je objasnio razlog svog prelaska u zagrebački klub.
– Iduća sezona mi je najvažnija u karijeri, a Svjetsko juniorsko prvenstvo mi je također i najvažnije natjecanje u karijeri. Za to se moram dobro pripremiti. U Zadru nemam uvijete. Novi klub mi je dao stipendiju, platit će mi pripreme, putovanja, plaćat će mi suplemente. U Zadru nisam dobio ništa. Grad mi nije dao niti lipe, a kamoli stipendiju. Kada je Stipe Žunić odlučio otići iz Zadra, onda su se u gradu sjetili ponudit mu stipendiju. Meni nisu, a imamo vrlo slične rezultate. Ja sam još i godinu dana mlađi – poprilično ogorčen je bio Pervan, koji će idućih nekoliko mjeseci ostati u Zadru.
– I dalje ću raditi pod paskom Petra Korice. I on je kao i ja potpisao za Dinamo, tako da će i dalje biti moj trener, a honorarno raditi za Dinamo, iako se neće seliti iz Zadra. Ja ću ostati tu još nekoliko mjeseci. Nakon toga ću se vjerojatno preseliti. Nismo još točno definirali kada. No, sigurno je da ću dio treniga odraditi u Zagrebu.
Je li i odlazak u SAD opcija?
– Sigurno da je. To bih, s obzirom na rezultate, mogao izvesti. No, ja imam 18 godina i imam još jednu godinu da odlučim u kojem će smjeru ići moja karijera. Uostalom moram vidjeti hoću li se uopće baviti ozbiljno atletikom ili ću se okušati u nečemu drugome. Uvijeti koje imamo u Zadru smješni. Na kraju krajeva nije niti u ostatku Hrvatske idila. Puno je tu upitnika.
Sve svoje snage si preusmjetio u skok u dalj, mada si do prije nekoliko godina podjednako dobro stajao i u drugim disciplinama. Pogotovo u skoku u vis.
– Rado bi ja skakao u vis, samo da imam gdje. Daljaš sam. Samo za to i imam uvjete.


 AŠK ZADAR TRAŽI ODŠTETU ZA ŽUNIĆA




Stipe Žunić, Matea Baričević i Petra Vulić iz AŠK-a su u ovom prijelaznom roku (završio 30. studenoga) prešli u splitski ASK, a trenutačno jedina zapreka za Žunićev nastup za novi klub je – odšteta. Ivan Šola iz AŠK-a Zadar kaže da je Žunićev odlazak praktički gotova stvar, ali da zadarski klub od splitskog potražuje odštetu.
– To je sve u skladu s važećim propisima i kad odšteta bude uplaćena na naš račun Žunić će dobiti ispisnicu – kaže Šola.