Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sada ne smijemo stati

Autor:

09.12.2009. 23:00
Sada ne smijemo stati

Foto: Filip BRALA



Košarkašice Zadra trenutačno se nalaze na drugom mjestu ljestvice. Rezultat je to koji je malo tko, pa i one same, očekivao uoči njihove četvrte uzastopne A-1 sezone. Omjer pobjeda i poraza ŽKK Zadra je 5-2, a “bijelo-plave” već ovog vikenda imaju priliku za četvrto uzastopno slavlje. U dvoboju osmog kola s Trešnjevkom zasigurno neće izostati učinak Glorije Sikirić, mlade reprezentativke i glavnog kreatora zadarskih napada. S njom smo razgovarali o posljednjoj pobjedi u Puli, te o šansama Zadranki u preostalim susretima.
U prošlotjednom ogledu s Biska Pulom imale ste oscilacija u igri, no za razliku od utakmice sa Požegom, uspjele ste preskočiti prepreku zvanu gostujuća utakmica. Na taj ste način savladale i psihičku barijeru budući da ste ove sezone bile etiketirane kao izrazito domaćinska ekipa. Što je onda presudilo utakmicu u Puli?
– U Pulu smo krenule po pobjedu. Znale smo da smo u dobroj formi te da je trebamo materijalizirati i na gostujućem terenu. Nije bilo lako jer je Biska ekipa koja je najučinkovitija kada igra kod kuće, međutim, odigrale smo kvalitetno u obrani, dok smo u napadu tricama razbijale njihovu zonu. To je po meni odlučilo utakmicu.
Zagrebačka Trešnjevka je ekipa s najlošijim ovosezonskim učinkom. Nalaze se na začelju sa sedam poraza iz isto toliko utakmica. Nova dva boda učvrstila bi vas na drugom mjestu te tako omogućila mirniji nastavak prvenstva.
– Slažem se. U Zagrebu trebamo pobijediti, a s obzirom na dosadašnje rezultate Trešnjevke, nije bitno što se radi o gostujućem susretu. Sada ne smijemo stati. Logično je da u našoj ekipi trenutačno vlada sjajna atmosfera, no ne smijemo se zavaravati i na parket istrčati smatrajući da se radi o već dobivenoj utakmici. Isto vrijedi i za nastavak prvenstva.
Glorija Sikirić u proteklih sedam kola?
– Zadovoljna sam svojim igrama i povjerenjem koje mi je ukazala trenerica Marija Mazija, ali ono što me još više veseli je naša kolektivna igra. Do sada smo postigle sjajan rezultat pa se nadam da ćemo i u nastavku pružati slične partije.
 


 NADAM SE POZIVU UREPREZENTACIJU


Sikirić je na Europskom prvenstvu B divizije za kadetkinje ove godine bila u najboljoj petorci turnira, a zapažen nastup u Estoniji je imala i Ivana Blažević. Kakva je trenutača situacija s reprezentativnim obvezama?
– Prvo okupljanje planirano je za siječanj sljedeće godine, a do tada čekam službeni poziv iz reprezentacije. Do sada sam nastupala kao kadetkinja, nadam se istom i u juniorskom uzrastu.