Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pipan: Igrači su pokazali karakter kada je trebalo

09.12.2011. 23:00
Pipan: Igrači su pokazali karakter kada je trebalo


U konačnici je razliku odigrala individualna razlika u kvaliteti. Zapravo i nema previše razloga objašnjavati zašto smo mi izgubili od momčadi koja je deset puta skuplja od nas – izjavio je Neven Plantak


Bila je to u konačnici ipak relativno uvjerljiva pobjeda Zadra nad gradskim rivalom, iako je u većem dijelu utakmice Sonik-Puntamika bila u igri i “opasno” se držala blizu “velikog brata”. Moglo je to biti drukčije
No, konferencija za medije i nije krenula toliko mirno. Poprilično nervozan bio je Neven Plantak, trener Sonik-Puntamike, budući da je stigao na susret s novinarima prije svog kolege, što ga je poprilično zasmetalo, jer je trebao neko vrijeme čekati svog domaćina. Konačno, Plantak, koji nije dočekao Pipana, novinarima je rekao:
– I prije utakmice znali smo da je Zadar mnogo kvalitetnija momčad od nas. Upozoravao sam igrače na dva detalja koja su presudila, a to su naše izgubljene lopte i njihov napadački skok. I jedno i drugo bilo je potrebno svesti na minimum. Što se tiče izgubljenih lopti, to smo manje-više uspjeli odraditi kako treba, ali smo pali u drugom segmentu. Oni su imali 12 napadačkih skokova, za razliku od naših sedam – istaknuo je Plantak, objasnivši da je u konačnici ipak individualna kvaliteta Zadra presudila.
– Dosta smo se iscrpili dok smo stizali rezultat, no to nije bilo dovoljno. Da bi uspjeli igrati egal protiv Zadra mora se biti na gornjoj granici svojih mogućnosti svih 40 minuta. Čim smo mi malo pali, Zadar je naše greške iskoristio. U konačnici je razliku odigrala individualna razlika u kvaliteti. Zapravo i nema previše razloga objašnjavati zašto smo mi izgubili od momčadi koja je deset puta skuplja od nas – dodao je strateg Puntamičana.
Aleš Pipan, trener Zadra bio je zadovoljan prije svega pobjedom, ali i karakterom koji su njegovi igrači pokazali u kada se utakmica lomila.
– Najvažnije je da smo ovu utakmicu pobijedili. Igrači su pokazali karakter, posebno u četvrtoj četvrtini – zadovoljan je s tim segmentom bio Pipan. Ali nije bio zadovoljan početkom utakmice kada su gosti iskoristili poprilično konfuzan nastup igrača Zadra.
– Loše smo počeli. Imali smo puno grešaka, a gosti su nam radili velike probleme u napadu. Nikako se nismo uspjeli snaći. Igrali smo blijedo, neodgovorno u napadu. Ipak, uspjeli smo se konsolidirati u drugoj četvrtini. Tada smo odigrali dobro.
Zadovoljan je Slovenac na klupi Zadra bio i činjenicom da su njegovi igrači imali vrlo visok postotak realizacije u trenutcima kada je Sonik bio vrlo blizu i kada se utakmica lomila. Napad je, u konačnici se pokazalo, bio vrlo uspješan, a Zadar je uspio postići 96 poena momčadi koja je poznata po odličnoj obrani.
– Nije ovo bio specifičan naš nastup. Pogađali smo otvorene šuteve, odradili smo velik broj kontri i dobro smo se snašli ispod koša. No, u konačnici to nije važno. Važno je da smo pogađali u ključnim trenucima. Smatram da smo potpuno zasluženo dobili ovu utakmicu, ovaj dvoboj definitivno nije bio li-la. Znali smo što nas očekuje i znali smo koliko će ova utakmica biti teška za nas. Ovakve utakmice nikada nije lako igrati.


Komentar polusezone




Pipan: Treba malo ohladiti glavu, ali ne mogu biti zadovoljan s tri poraza u utakmicama koje smo trebali pobijediti. No, i prije sam napominjao da je nama najvažnije dobro se spremiti za Ligu za prvaka. Ovo prije će se ionako brzo zaboraviti. Trebaju nam još dva pojačanja na deficitarnim pozicijama i mi ta rješenja tražimo. U tome ne smijemo pogriješiti.
Plantak: Zadovoljni smo učinjenim, napravili smo sve što smo planirali. Sve što smo trebali pobijediti, pobijedili smo, a igrači su dali svoj maksimum. Neki rezultati nam nisu išli na ruku poput nekih poraza Zadra u gostima, domaćih poraza Križevaca od Zaboka i Darde i u konačnici se prvenstvo poprilično zak


IZJAVE IGRAČA


GORAN VRBANC, ZADAR
– Nisam dosad bio sudionik zadarskog derbija i govorili su mi prije utakmice da je uvijek teško. Puntamičani ulaze uvijek sto posto i bilo je malo mučno u početku. Bili smo tada u grču, znali smo da smo kvalitetniji i čekali smo trenutak da se razigramo. U drugoj četvrtini smo to učinili, preokrenuli zaostatak. Uzeli smo na kraju pobjedu, a dobra stvar je što se razigralo dosta naših igrača. Imali smo nekoliko kikseva tijekom ove polusezone koji nam se nisu trebali dogoditi, ali sa ove tri pobjede u nizu uspjeli smo podignuti samopouzdanje pred ono odlučujuće što nas čeka u nastavku.
ANTE DELAŠ, ZADAR
– Važna pobjeda za nas. Imali smo dosta raspoloženih igrača i sigurno je tako puno lakše igrati. U Rijeci smo pokazali da možemo, pokazali smo i protiv Sonika te je najbitnije dobro raditi na treninzima. Prije svega trebamo biti momčad, a ne skupina pojedinaca. Znali smo da je Sonik odlična momčad, pogotovo u obrani, no uspjeli smo ih slomiti krajem treće četvrtine.
MARINO JURJEVIĆ, SONIK-PUNTAMIKA
– Odlično smo počeli utakmicu, a Zadar je izgledao dosta smušeno i preplašeno u prvim minutama. U drugoj četvrtini nismo igrali dobro obranu, nismo slušali ono što trener traži od nas i dogodio nam se veliki pad. Bili smo jako blizu kroz treću dionicu, šuterski smo izgledali najbolje do sada. Međutim, nedostajalo je koncentracije u ključnim trenucima i Zadar je zasluženo na kraju slavio.
MARINO ŠARLIJA, SONIK-PUNTAMIKA
– Nismo se držali plana i odradili svih 40 minuta kako moramo i možemo. Dobro smo izgledali u prvoj i trećoj četvrtini, no Zadar je pokazao kvalitetu, pogotovo u trenucima kad smo se približavali i uzeo pobjedu.
A. DEŠPOJA