Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Studenac i oslabljen bridi

09.12.2011. 23:00
Studenac i oslabljen bridi


Omiš je nezgodna ekipa jer njeguje “basketaški” stil igre – nepredvidljiv, na što ćemo morati obratiti posebnu pozornost – ističe Marija Mazija


Pogled na raspored i ljestvicu A-1 lige kaže da su košarkašice Zadra nakon dvoboja s liderom Gospićem i prvim mu pratiteljem Novim Zagrebom u devetom kolu ponovno dobile suparnika po mjeri. “Bijelo-plave” će se večeras (subota, 19.30 sati) sastati s omiškim Studencem, ekipom koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva upisala jednak skor: dvije pobjede i pet poraza. Dodamo li navedenom i podatak da domaćice ove sezone nastupaju u oslabljenom sastavu, Zadranke put grada na Cetini ne odlaze bez izgleda te je izvjesno da se ključna dvojba u ovom susretu neće odnositi na konačnu koš razliku u korist njihovih suparnica. Ipak, statistika je jedno, a Omiš i dalje više nego respektabilan protivnik. Znaju to ekipe s kojima su se Omišanke do sada susrele, odnosno poslovično oprezna Marija Mazija, trenerica Zadra.
– Iako su im otišle neke igračice, za Omiš ne možemo reći da nije kvalitetan i opasan. Napomenula bih kako su u sedam odigranih utakmica imale težak raspored: dvoboje s Gospićem, Novim Zagrebom i Medveščakom u kojima su namučile sve tri ekipe. To se posebno odnosi na njihovu utakmicu s Medveščakom, jer su na gostujućem terenu posustale tek nakon dva produžetka (u prošlom kolu op.a.) – naglašava Mazija i dodaje:
– Omiš je nezgodna ekipa jer njeguje “basketaški” stil igre – nepredvidljiv, na što ćemo morati obratiti posebnu pozornost.
No bez obzira na navedeno, kaže još Mazija, njena ekipa u dvoboj devetog kola ne ulazi kao autsajder.
– Kvalitetno smo radile na treninzima i pripremale se za ovu utakmicu. Svjesne smo da smo pored svih opasnosti suočene i s gostujućim terenom, ali ćemo u svakom slučaju pokušati iznenaditi. Dobro razdoblje iz naše prošlotjedne utakmice s Novim zagrebom daje mi za pravo nadati se da se postepeno dižemo u formi te da smo na dobrom putu. Bilo bi lijepo kada bismo to s novom pobjedom i potvrdile – podvukla je trenerica gošći, koja će u Omišu moći računati na kompletan i ozljedama pošteđen sastav.
Raspored 9. kola: Studenac Omiš – Zadar (subota, 19.30), Croatia 2006 – Jolly JBS, Gospić CO – Rockwool Pula, Novi Zagreb – Agram ZG, Pleter – Medveščak, Dubrava slobodna.