Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadrani brane malu zalihu

09.12.2011. 23:00
Zadrani brane malu zalihu


Mislim da mi imamo velike šanse za prolaz. Rekao bih, iako je naš današnji protivnik jaka momčad, da je jedina njihova prednost domaći teren. To i ništa drugo. Jaki smo mi i uvjeran sam da ćemo danas biti pravi i odigrati kako znamo i u konačnici slaviti prolaz u četvrtfinale – ističe direktor Zadra Ivan Lulić


Nadali su se kuglači Zadra da će danas u njemačkom Bambergu u uzvratnoj utakmici prvog kola Europske lige imati veću prednost od 5:3 i 13:11 u setovima. Igrači Victorije su u prvoj utakmici u Zadru odigrali odličnu partiju, bili i nadomak velikog uspjeha, da bi odličnim nastupom Hrvoja Marinovića i pogotovo Borisa Benedika u posljednjoj izmjeni Zadrani preokrenuli rezultat i u konačnici stigli do pobjede. Ali ipak valja napomenuti, ne tako velike pobjede.
– Nije to neka prednost. Mi ćemo u ovoj utakmici zaista morati odigrati izvanredno ako mislimo proći u četvrtfinale Europske lige. Razlika je mala za nas, jer 5:3 nije rezultat koji ti jamči neku opuštenost. Mi moramo ići na te tri pobjede, ali isto tako moramo osvojiti i što više setova, pošto imamo samo dva seta više. Sve u svemu, smatram da su oni u dobroj poziciji – objasnio je direktor Zadra Ivan Lulić, koji se i požalio na zdravstveno stanje igrača.
– Osim što nam u odnosu na prošlu sezonu očito nedostaje Branislav Bogdanović, velikih problema s ozljedom ima Kostadin Manev. Njega će pokušati osposobiti trener Šime Mijolović za nastup, ali u svakom slučaju ćemo biti hendikepirani. Osim toga mora se priznati da nismo u nekoj bogzna kako dobroj formi, tako da će zaista trebati odigrati izvanserijski dobro u ovoj utakmici.
No, istaknut će direktor da Zadrani nisu bez šanse u toj utakmici. Igrači poput Luke Ukalović i Branislava Bogdanovića svakako su veliki zalog. Kvalitete Zadranima ne nedostaje.
– Ja mislim da mi imamo velike šanse za prolaz. Rekao bih, iako je naš današnji protivnik jaka momčad, da je jedina njihova prednost domaći teren. To i ništa drugo. Jaki smo mi i uvjeran sam da ćemo danas biti pravi i odigrati kako znamo i u konačnici slaviti prolaz u četvrtfinale – optimističan je Lulić.


Zaprešiću lakši, Konikomu teži put prema četvrtfinalu




Danas je na rasporedu svih osam uzvratnih utakmica prvog kola, a osim Zadra, još dva hrvatska kluba traže prolaz u četvrtfinale i oba imaju šanse da to i ostvare. Konikom Osijek i Zadar ostvarili su u prvim utakmicama gotovo identičan rezultat. Konikoma u mađarskom Zalaegerszegu očekuje izuzetno težak posao, jer su Mađari jedna od najjačih europskih momčadi, prepuni reprezentativaca. No, s druge strane, Zaprešiću bi trebalo biti lakše, nakon beogradske 6-2 pobjede. Igrači Zaprešića uz ozbiljan pristup danas bi trebali bez većih problema proslaviti plasman u četvrtfinale Europske lige. Zadrani i Osječani imat će mnogo teži posao.