Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Interaktivne ploče u 13 učionica

09.12.2013. 23:00
Interaktivne ploče u  13 učionica


Vodstvo privlačke Osnovne škole s ravnateljem  Šimom Vukićem zadovoljno je odnosom općina Privlaka i Vir naspram  njihove škole koje se ogleda u poboljšanju školskog obrazovanja njihovih tristotinjak učenika, 35 učitelja i profesora i desetorice djelatnika  tehničke službe.
– Tijekom proteklih pet godina Općine Vir i Privlaka izdvojile su  značajna sredstva za potrebe Osnovne škole Privlaka, odnosno područne škole Vir, koje pohađaju djeca s njihovih područja. U tom periodu naše su dvije općine u različite svrhe uložile ukupno 963.446,62  kuna. Od tog iznosa Općina Vir uložila je 793.446,62 kune, a Općina  Privlaka 170.000,00 kuna, kaže ravnatelj Vukić  te dodaje:
– Od darovanog novca sve učionice u matičnoj školi u Privlaci, kao i  one u područnoj školi na Viru, a ima ih ukupno 13, opremljene su interaktivnim školskim pločama s kompletnim popratnim nastavnim  sredstvima i pomagalima. Obnovljeno je i centralno grijanje u školi u  Privlaci te su postavljeni klima uređaji u školi u Viru. Na obje zgrade  zamijenjene su krovne ploče. U školskoj zgradi u Viru obnovljene su  električne instalacije, uređeno je i ograđeno školsko igralište te su postavljeni koševi na njemu. Uređen je i podrum zgrade i stepeništa na  njegovom ulazu. Samo za uređenje krovišta, podruma i stepeništa školske zgrade u Viru utrošeno je 172.738,13 kuna. Učitelji i profesori dobili  su prijenosna računala za potrebe izvođenja nastave.
– Sva ova ulaganja Općine Vir i Općine Privlaka u zajedničku školu  odraz su jako dobre suradnje između naše škole i lokalnih samouprava  te su poduzeta kako bi se našoj djeci omogućili što bolji uvjeti školovanja, a učiteljima što efektnije izvođenje nastave. Držim da smo svi zajedno navedenim ulaganjima u proteklih pet godina osigurali najkvalitetnije uvjete obrazovanja osnovnoškolaca na području Zadarske županije i šire. S obzirom na trenutačne stavove čelnih ljudi u Općini Privlaka i Općini Vir po pitanju poticanja ulaganja u razvoj i obrazovanje najmlađih, vjerujemo kako će se ta suradnja i dalje nastaviti na dobrobit  obiju lokalnih zajednica, zaključio je na kraju ravnatelj Vukić.