Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Karamarka se tereti za okrutno ubojstvo

09.12.2013. 23:00
Karamarka se tereti  za okrutno ubojstvo


Nakon što je Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu iz lipnja prošle godine kojom je zbog teškog ubojstva Mladena Divnića Šime Karamarko zvani Šika osuđen na deset godina zatvora, a umirovljeni pravosudni policajac Ivo Mitrović zvani Jovo prisilno smješten na liječenje u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa, njima je jučer ponovno započeo sudski postupak pred istim vijećem.
No prije samog početka suđenja Karamarkov branitelj Branimir Zorica zatražio je da se uredi činjenični opis optužnice te da se unesu iz ranijeg sudskog postupka utvrđene činjenice. Nakon dvosatne stanke pročitana je izmjenjena optužnica kojom se Mitrović tereti da je 6. svibnja 2011. godine u neubrojivom stanju usmrtio Divnića na osobito okrutan način i to zajedno s Karamarkom. U optužnici se navodi kako je Mitrović kobne večeri bio neubrojiv zbog velike količine ispijenog alkohola o kojem je već ima razvijenu ovisnost, ali i s uznapredovalim promjenama ličnosti zbog čega nije bio sposoban shvatiti značenje svog postupanja niti upravljati svojom voljom.
Jučer su saslušana dvojica svjedoka ovog nemilog događaja – Milenko Opačić i Dara Gagić, suvlasnica kuće u kojoj se zločin dogodio.
Oboje su kazali kako ostaju kod onoga što su već rekli tijekom prvog suđenja, u policiji i pred istražnim sucem. No Karamarkov odvjetnik je pronašao cijeli niz kontradiktornih podataka koje je svjedok opačić rekao.
– Četiri puta o istom događaju on iznosi četiri različite izjave iz kojih je sasvim jasno samo kako se ovaj svjedok što se vremena tiče ne može niti približno odrediti i orjentirati se – rekao je Zorica prigovarajući na iskaz ovog svjedoka kao nepuzdan pa stoa i neupotrebljiv za donošenje bilo kakve odluke.
Dara Gagić pokušala je odbiti odgovaranje na pitanja govoreći kako je ona stara i bolesna te da se više ničega ne sjeća. Istaknula je kako nije ništa jela otkako je prije osam dana dobila poziv za sud i da je cijela situacija uznemiruje i da se loše odražava na njezino ionako narušeno zdravlje. A zbog prilagođavanja optužnice te poteškoća u komunikaciji s dvoje svjedoka što zbog lošeg sluha, a što zbog samog načina na koji su iskazivali, jučer nije bilo vremena za saslušavanje Zorana Gagića, niti Jagode Karamarko. Stoga se suđenje nastavlja i danas.