Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Plavim kuvertama upozorili na društveno zlo

09.12.2013. 23:00
Plavim kuvertama  upozorili na  društveno zlo


Međunarodni dan borbe protiv korupcije potaknuo je jučer  članove udruge Hrvatska sloga da krenu u jedan nesvakidašnji pothvat  dijeljenja plavih kuverti po ulicama Poluotoka. Započeli su na Narodnom trgu, prošli Kalelargom, a kuverte su se dijelile i ispred Suda. Akciju  je pokrenuo Odjel za zaštitu ljudskog dostojanstva, a kuvertama se, kako  je pojasnio Marinko Radas, upozoravalo na zlo korupcije.
– To je jedna izopačenost koja je ušla u sve pore našeg društva, svrstala  nas je na sam vrh korumpiranih zemalja i smatramo da je to jedan od  glavnih uzroka svih problema u društvu. Mi smo zato krenuli s ovom akcijom dijeleći letke kojima upozoravamo ljude na opasnost i način kako  se protiv toga boriti, kazao je Radas.
Kuverte sadrže letke s brojem besplatnog telefona i e-mail adrese Ureda za borbu protiv korupcije, no to je samo prvi korak onoga što u Hrvatskoj slozi planiraju poduzeti.
– Smatramo da trebamo educirati ljude od najranijeg uzrasta. Predmet  suzbijanje korupcije bi trebalo uvesti u osnovne i srednje škole kako bi se  mladi ljudi od samog početka upoznali koliko je to zlo i kako mu se suprotstaviti.