Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zbog propusta uhićen Zadranin, Posedarac i dva Zagrepčanina

09.12.2013. 23:00
Zbog propusta uhićen Zadranin, Posedarac i dva Zagrepčanina


Devet dana nakon stravične prometne nesreće u kojoj su kod nadvožnjaka Krpani na autocesti A1 tri osobe izgubile život, a 17 ih je ozlijeđeno od kojih je naknadno još jedna osoba podlegla ozljedama, policija je uhitila četiri osobe koje smatraju odgovornima.
Dvojica su zaposlenici Tehničke jedinice Sv. Rok, a dvojica iz HAC ONC-a sjedišta u Zagrebu. Potvrdila nam je to glasnogovornica PU ličko- senjske, Maja Brozičević, pojasnivši kako je u subotu umro muškarac (1961.) iz Splita, sudionik prometne nesreće na Krpanima. Ovaj slučaj preuzelo je Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu. Četvorica jučer uhićenih i u PU ličko-senjsku na ispitivanje dovedenih, danas će uz kaznene prijave biti dovedeni na ispitivanje u prostorije ŽDO-a, stalne službe u Gospiću, gdje će ih ispitati Gordana Križanić, županijska državna odvjetnica.
Neslužbeno doznajemo kako su uhićena dvojica voditelja iz sektora za održavanje HAC-ONC-a od kojih je jedan bio zadužen za tehničke poslove, a drugi za elektroodržavanje, zatim J. P. iz Zadra, voditelj smjera Sv. Rok koji je bio koordinator te jedan od dvojice dežurnih ophodara kobnog jutra, Posedarac I.K.. Uhićenja su uslijedila nakon što je stručno povjerenstvo utvrdilo odgovornost u HAC-ONC-u zaključivši kako nije riječ o propustu sustava, nego o „pojedinačnom operativnom propustu”.