Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Pomahnitali muškarac ispred kafića na Relji bacao stolove i sjedalice

Autor: Minja Gugić

10.01.2010. 23:00
Pomahnitali muškarac ispred kafića na Relji bacao stolove i sjedalice

Foto: Vedran SITNICA



Policajci pokušavaju ući u trag nepoznatom divljaku koji je s otvorene terase kafića na pločnik bacio više barskih sjedalica, dva stola te staklenih ploha sa stolova. Srećom, nitko nije ozlijeđen.


Nepoznati muškarac je u nedjelju oko 2 sata u noći ispred Trgovinskog centra na Relji u Ulici dr. Franje Tuđmana u Zadru s otvorene terase caffe bara „Legero” u vlasništvu tvrtke “Docta Dicta” d.o.o. iz Zagreba, na pločnik bacio više barskih sjedalica i staklenih ploha sa stolova te dva stola.
U to je vrijeme kafić bio zatvoren. Na mjestu događaja policajci su odmah po dojavi obavili očevid, a po obavljenom razgovoru s odgovornom osobom bit će utvrđena materijalna šteta.
Policajci su jučer pokušavali ući u trag nepoznatom počinitelju. Sva je sreća da u njegovom divljačkom pohodu nitko nije ozlijeđen.
U subotu poslijepodne uz kaznenu prijavu zbog krivotvorenja novca istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Milanu Pečini, priveden je 32-godišnji Albanac, državljanin Srbije.
Zadarska policija muškarca je uhitila još u petak, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je on u posljednjih nekoliko dana na zadarskom području stavio u opticaj više krivotvorenih novčanica u apoenima od 50 eura.
Krivotvorenim novčanicama najčešće je kupovao gorivo i plaćao račune u kafićima, a zajedno, s policiji još uvijek nepoznatim muškarcem, u ponedjeljak je u urarskoj radnji na predjelu Voštarnice u Zadru “kupio” i tri ručna sata koje je platio po 50 eura lažnim novcem. 
Muškarac je uz nazočnost svog branitelja u Istražnom centru Županijskog suda u Zadru pred sucem Pečinom iznio svoju obranu nakon čega mu je sudac odredio jednomjesečni pritvor.
Tijekom noći s petka na subotu na Obali kneza Trpimira, na kućnom broju 21., nepoznati počinitelj provalio je u kavanu “Ledo” iz koje je odnio polog iz blagajne u iznosu od oko tisuću i 600 kuna, a sveukupna materijalna šteta pričinjena provalom i krađom procijenjena je na oko dvije tisuće kuna.
Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava.
Noć ranije u mjestu Jasenice, u kamenolomu „Puča”, provaljeno je u metalni kontejner, vlasništvo tvrtke „Alan Commerce” d.o.o., odakle je odneseno više vrsta namjenskog alata.
U ovom je slučaju šteta tri tisuće kuna.
Tijekom iste noći u Ulici Slavka Batušića bb u Zadru, nepoznati muškarac je provalio u ograđeni prostor u vlasništvu tvrtke “Marex Elektrostroj” d.o.o., a ukrao je bakreni energetski kabel u vrijednosti od oko osam tisuća kuna.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem koje je završeno u subotu, policajci su utvrdili da je 27-godišnjak s područja Gračaca, u vremenskom razdoblju od 1. listopada prošle pa do 4. siječnja ove godine u mjestu Zrmanja Vrelo, provalio u kuću u vlasništvu 63-godišnjaka, odakle je ukrao više komada namjenskog alata, akumulator za traktor, brener i dva produžna kabela.
Vlasnik je pričinjenu mu štetu procijenio na deset tisuća kuna.
Zadarski su policajci uspješno razriješili još nekoliko krađa koje su se dogodile između 1. lipnja i 1. rujna prošle godine.
Naime, u tri navrata iz kamiona i radnog stroja, koji su se nalazili u dvorištu ispred skladišta keramičarskog obrta “Klasić” u Ulici knezova Draškovića bb u Zadru bila su ukradena četiri akumulatora i dizel gorivo, čime je 61-godišnjem vlasniku počinjena materijalna šteta u iznosu od oko četiri tisuće kuna.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom iz Zadra, dokazano je da je on ukrao akumulatore i gorivo, ali i da je počinio još tri prethodno prijavljena kaznena djela krađe goriva iz teretnih vozila u vlasništvu 44-godišnjaka i 46-godišnjaka te de je krao plinske boce i kosilice u vlasništvu 63-godišnjaka te gorivo iz kamiona u vlasništvu tvrtke „Adria”.
Protiv 21-godišnjaka je podnesena kaznena prijava.
A, u vremenskom razdoblju od 15. prošlog, pa do do 7. ovog mjeseca u Ulici Slave Raškaj u Zadru, ukraden je demontirani reklamni pano izrađen od metalno pocinčane konstrukcije visine cca 5,5 m u vlasništvu tvrtke “Spalldi” d.o.o. iz Zadra.
Šteta u ovom slučaju iznosi šest tisuća kuna.       
Iz otvorenog dvorišta ispred obiteljske kuće u vlasništvu 58-godišnjaka na adresi Ulice knezova Draškovića na kućnom broju 5., od kraja lipnja prošle, pa do 8. siječnja ove godine nepoznati počinitelj je ukrao veću količinu plastične ambalaže, odnosno plastičnih boca, kao i plinsku bocu za kućanstvo.
Šteta je tisuću kuna.