Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Baljakovo zlato dobar uvod u vrhunac sezone

10.01.2011. 23:00
Baljakovo zlato dobar  uvod u vrhunac sezone


Ponovno imamo prvaka, imamo brončanog, a blizu vrha je i Bogdanović. Zaista pravi rezultat. Drago mi je što smo ugostili završnicu prvenstva Hrvatske. Imamo sad odlične staze i to smo iskoristili na pravi način – ističe direktor Zadra Ivan Lulić
Sezona 2010./11. jako je blizu savršenstva, barem što se tiče kuglača Zadra. Na odlične igre u domaćem prvenstvu gdje Zadrani još nemaju poraz te srebro na Svjetskom kupu, sada se nadovezao i odličan rezultat zadarskog kapetana Marija Baljaka, koji je u nedjelju postao pojedinačni prvak Hrvatske.
– Ovo je definitivno kruna moje karijere. Prva pojedinačna titula. Osvojio sam mnogo trofeja sa Zadrom, no ovo sam čekao – rekao je Baljak, koji se definitivno morao pomučiti da uopće dođe do finala.
– Valjalo je odigrati pet utakmica u tri dana, a to nije jednostavno. Pogotovo kada igrate protiv toliko jakih igrača.
Kapetan Zadra je uspio izbaciti dva svoja suigrača koji su slovili kao favoriti, Luku Ukalovića i Branislava Bogdanovića. Osim toga pobijedio je Katića, a u finalu i Anđelka Grubara iz splitskog Poštara.
– Presudili su živci. Dobro sam krenuo u utakmicu, odmah stekao prednost i kontrolirao rezultat. On me je trebao stizati. A to nikada nije jednostavno.
Uopće ne treba govoriti da je Baljak prezadovoljan dosadašnjim dijelom sezone, no ove sezone odigrat će se još mnogo važnih utakmica.
– Svi mi imamo odličnu sezonu. Igramo kao preporođeni. Isto tako i ja. Prezadovoljan sam kako sam odigrao na Svjetskom kupu, a ova titula je donijela dodatnu dimenziju. No daleko od toga da je sezona gotova. Mislim da ćemo uskoro osigurati titulu prvaka Hrvatske. Što se tiče Europske lige, u četvrtfinalu nas očekuje njemačka Victoria Bamberg, naša ‘crna mačka’. Radi se o momčadi od koje smo posljednje dvije sezone ispadali. Nadam se da ćemo ovaj put mi proći na Final Four.
Što se tiče ostalih igrača Zadra, oni nisu razočarali. Luka Ukalović je treći, a prošlogodišnji pobjednik Branislav Bogdanović ispao je u četvrtfinalu. Nisu mogli bolje, jer su se susreli s Baljkom. A tu prolaza nije bilo. Jedino je kiksao Hrvoje Marinović koji je ispao u prvom kolu.
A prezadovoljni i sezonom i ovim prvenstvom su i direktor Ivan Lulić i trener Šime Mijolović.
– Ponovo imamo prvaka, imamo brončanog, a blizu vrhu je i Bogdanović. Zaista pravi rezultat. Drago mi je što smo ugostili završnicu prvenstva Hrvatske. Imamo sad odlične staze i to smo iskoristili na pravi način – ističe Lulić.
Mario Baljak je zaista odigrao izvrstan turnir. Nanizao je nekoliko odličnih igrača i potpuno zasluženo ga osvojio. Igrao je zaista dobro. Što se tiče sezone, zaista nam dobro ide, ali sad se moramo dobro spremiti za nadolazeće susrete. Pogotovo onaj četvrtfinala Europske lige – napomenuo je trener Zadra Šime Mijolović.