Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kadeti Sv. Vida treći u Hrvatskoj

10.01.2011. 23:00
Kadeti Sv. Vida treći u Hrvatskoj


U pojedinačnoj konkurenciji Kažimir Kolanović osvojio je srebrnu medalju
Mladi privlački šahisti, članovi Svetog Vida, osvojili su treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske za kadete. Završnica prvenstva održana je u Topuskom, a nastupilo je sedam najboljih hrvatskih kadetskih ekipa. Boje Sv. Vida uspješno su, pod vodstvom majstorskog kandidata Ferde Martinovića, branili: Kažimir Kolanović, Marko Glavan, David Kolanović, Mate Skoblar i Filip Šango. Iako su na završnicu došli kao svojevrsni autsajderi, po rejtingu pretposljednji sastav, Privlačani su ostvarili sjajan rezultat. Zasluge za to najvećim dijelom idu Kažimiru Kolanoviću, koji je u petosatnoj partiji u srazu protiv sastava Ivan Dvoržak iz Zrinskog Topalovca uspio remizirati (2:2), što je bilo presudno za osvajanje brončane medalje. Titula prvaka očekivano i nadmoćno pripala je Liburniji iz Rijeke, a drugi su bili šahisti iz Ivana Dvoržaka.
– Zaista smo zadovoljni ovim ostvarenjem. Treće mjesto ujedno je i najviši plasman koji je ikada na Prvenstvu Hrvatske ostvarila neka šahovska postava iz Zadarske županije i to u bilo kojem rangu natjecanja. Naše mlade nade ovim su podvigom dokazale da je njihov krajnji domet daleko iznad ovoga rezultata. Posebno bih istaknuo Kažimira Kolanovića koji je osvojio srebrnu medalju za pojedinačni rezultat – ističe Ferdo Martinović, koji je i najavio događaje u bližoj budućnosti.
– Ove godine dat ćemo sve od sebe da se s juniorima plasiramo u Prvu ligu. Osim toga nastupit ćemo i na kadetskim i juniorskim momčadskim i pojedinačnim natjecanjima. Vjerujemo da će i seniori zadržati status drugoligaša – zaključio je Martinović.