Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Četiri medalje za Biciklistički klub Zadar

10.01.2012. 23:00
Četiri medalje za Biciklistički klub Zadar


U Puli je u nedjelju održano prvo ovogodišnje natjecanje iz hrvatskog biciklističkog kalendara – Nacionalno prvenstvo u ciklokrosu. Ova je disciplina (kombinacija zemljanog terena, asfaltne staze i svladavanja prepreka) kroz pet kategorija okupila 96 vozača iz 17 hrvatskih klubova, među kojima su se predstavnici BK Zadar izborili za prvi uspješan nastup u sezoni, odnosno za četiri odličja. Od devetero Zadrana koji su se pojavili na startu, najmlađa je u kategoriji djevojčica do 13, 14 i 15 godina bila Maja Perinović. To je, međutim nije spriječilo da nakon zapaženog nastupa postane vlasnicom srebra.
Kadetska momčad Zadra u sastavu: Toni Celent, Marin Jakovčev, Karlo Jurić i Luka Filajdić vrijedan je rezultat ostvarila zauzevši tri plasmana među prvom desetoricom. Celent je ne ispuštajući priključak za vodećima tijekom cijele trke došao do brončane kadetske medalje, Jakovčev i Jurić kroz cilj su prošli sa šestim i 10. vremenom, dok je Filajdić bio 19. od 23 kadeta na startu. U juniorskoj kategoriji debitirao je David Šare i zauzeo 10. mjesto.
Među veteranima A drugu godinu zaredom istaknuo se Ivan Gobin. Prošlogodišnji uspjeh s ciklokrosa zadarski je triatlonac i biciklist reprizirao ponovno se penjući na drugu stepenicu postolja. Njegov kolega iz triatlona, a od ove godine i jedan od veterana BK Zadar Ivan Tuta došao je do bronce. U kategoriji Veterani B Neven Pavić je bio šesti.
Pulski ciklokros obilježilo je lijepo, sunčano i malo prohladno vrijeme, a Zadrani su premijeru u 2012. zaključili nadajući se da će spomenuta disciplina po tradiciji najaviti uspješnu sezonu.