Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Napali ga na cesti metalnim šipkama i sjekirom

10.01.2012. 23:00
Napali ga na cesti metalnim šipkama i sjekirom


Riječ je o Slobodanu Amiću (33), Peri Kukiću (28), Milanu Đurđeviću (30) i Stevi Amiću (43) koji se od dana uhićenja nalaze iza rešetaka zadarskog Istražnog centra. Izjavili su da se ne osjećaju krivima, a jedan od njih tvrdi da je Gulan isprovocirao sukob jer je izašao iz auta s nožem


– Krenuo je sjekirom na mene i da se nisam uspio izmaknuti bio bi me ubio. Zahvatio me po lijevoj arkadi iz koje je šiknula krv po lijevom ramenu i lijevom dijelu tijela. Trudna supruga i dvoje naše male djece te moja sestra vrištali su iz auta gledajući taj prizor i mene krvavog – prepričavao je na Županijskom sudu u Zadru 33-godišnji Galovčanin, Jurica Gulan.
Njega su, naime, 11. srpnja prošle godine na cesti u blizini mjesta Gorica, napala i brutalno pretukla četvorica Roma iz okolice Pakraca jer je, po njegovim tvrdnjama svojim fiat puntom, pretekao njihov kombi.
Riječ je o Slobodanu Amiću (33), Peri Kukiću (28), Milanu Đurđeviću (30) i Stevi Amiću (43) koji su optuženi za pokušaj ubojstva i zbog toga se od dana uhićenja nalaze iza rešetaka zadarskog Istražnog centra.
– To je bilo oko 18 sati poslijepodne, a ja sam s obitelji išao na kupanje u mjesto Turanj. Taj kombi je vozio ispred mene jako sporo i ja sam ga u jednom trenutku na ravnom dijelu ceste pretekao. Nedugo potom, na cesti ispred mene naišao sam na čovjeka koji je vozio frezu, a kako je na tom dijelu ceste bio oštar zavoj, usporio sam i vozio iza freze. Tada sam u jednom trenutku osjetio nekakvo kao naguravanje na portapak, kao da mi se neko zalijepio otraga na auto. Pogledao sam u retrovizor i vidio vozača koji mi je pokazivao srednji prst. Zaustavio sam auto i pitao vozača što to izvodi i krenuo prema autu da uzmem mobitel i pozovem policiju jer se nisam htio s njima svađati. U tom su trenutku, međutim, iz kombija izletila četvorica muškaraca i počela me napadati i tući metalnim šipkama. Jedan od njih je imao poveći retrovizor u ruci. Mislim da je to bio Stevo Amić i taj je retrovizor završio na mojoj glavi. Slobodan Amić se vratio do kombija po sjekiru kojom me je napao. Nakon toga su pobjegli – prepričao je Gulan.
On je potom otišao do obližnje kuće po pomoć, a njegova supruga i sestra su mobitelom pozvale policiju.
Gulan je završio u zadarskoj Općoj bolnici, a na jučerašnjoj je raspravi vještak medicinske struke pojasnio da se svaka od ozljeda može okvalificirati kao laka, ali u svom zbroju sve te ozljede predstavljaju tešku tjelesnu ozljedu. Vještak je još dodao da ozljede koje je zadobio Gulan nisu mogle kao posljedicu imati smrtni ishod.
Plačući, jučer je kratko svjedočila i njegova supruga Ika Gulan koja je rekla kako je rodila prije mjesec dana i da su i ona i djeca još uvijek u velikom strahu i šoku.
Sva četvorica optuženih su se izjasnila da se ne osjećaju krivima. Pere Kukić je naglasio da mu je jako žao zbog svega što se dogodilo, ali da Jurica Gulan “nije ispričao sve onako kako se stvarno dogodilo”. Optuženi Đurđević je na to dodao da je Gulan izašao iz automobila s velikim nožem, a obrana upravo želi dokazati da je Gulan isprovocirao sukob.
Suđenje se nastavlja pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Boris Babić.


“Popularni” Stevo Amić




Četvrtooptuženi u ovoj “priči” – Stevo Amić od ranije je poznat pravosuđu i policiji diljem Hrvatske. Osim što je bio u bijegu, nakon ovog napada na Juricu Gulana, njegovo se ime u medijima spominjalo i prije četiri godine kada je, također bježao policiji, ali tada zagrebačkoj. Mediji su javljali da se traga za naoružanim i opasnim bjeguncem osumnjičenim za pucnjavu na policijsku ophodnju u Dugom Selu jer je uspio pobjeći iz osječkog zatvora. I tada su mu kompanjoni bili Pero Kukić i Slobodan Amić, a bili su uhvaćeni području Velike Gorice. Za njima su u to vrijeme bile raspisane tjeralice, a Stevo Amić iza sebe ima po nekoliko kaznenih prijava u gotovo svim većim gradovima Hrvatske.