Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Iz TCZ-a prijete tužbama protiv onih koji prihvate Zara nekretnine za upravitelja

Autor: Suzana Bandić

10.01.2013. 23:00
Iz TCZ-a prijete tužbama protiv onih koji prihvate Zara nekretnine za upravitelja

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Iz TCZ-a poručili su kako raskid ugovora nije valjan, jer nije dokazano da ga želi većina pa da su svi vlasnici poslovnih prostora i dalje dužni njima plaćati zajedničku pričuvu i druge obveze pod prijetnjom tužbom u suprotnom
Nakon što je prošli tjedan predsjednik Odbora suvlasnika u Trgovačkom centru Relja, Darko Pahlić, na konferenciji za medije izjavio kako suvlasnici, njih 130, žele raskinuti ugovor za upravljanje centrom s upraviteljem, tvrtkom Trgovinski centar Zadar koja još od 2001. godine upravlja cijelim centrom, jučer su se priopćenjem za javnost oglasili iz TCZ-a.
Raskid ugovora nije valjan
– Upoznati ste kako je dio suvlasnika objekta Trgovinski centar Zadar priložio određenu dokumentaciju te upravitelju Trgovinski centar Zadar d.o.o. dostavio zahtjev da se upravljanje TCZ prepusti društvu Zara nekretnine d.o.o., zastupanom po direktoru Milanu Bakoviću. Budući da od 2. siječnja 2013. godine dio suvlasnika TCZ u medijima iznosi neosnovane i neistinite informacije, nanoseći štetu kako upravitelju, tako i TCZ i svim suvlasnicima TCZ, dužni smo vas izvijestiti da do danas nije potvrđena valjana izjava volje suvlasnika koji imaju većinu suvlasničkih dijelova TCZ za promjenu upravitelja, što je zakonski uvjet za promjenu upravitelja – stoji među ostalim u dopisu koji potpisuje Katarina Galić, iz TCZ-a koja nadalje navodi da je zbog toga TCZ svim suvlasnicima proslijedio zahtjev da se očituju otkazuju li postojeći ugovor o upravljanju ili ne. – Iz zaprimljenih očitovanja proizlazi da suvlasnici ne otkazuju ugovor o upravljanju sklopljen sa TCZ d.o.o., pa su svi vlasnici poslovnih prostora u centru i dalje dužni izvršavati sve svoje obveze, odnosno plaćati račune za pričuvu na postojeći račun zajedničke pričuve suvlasnika.
– Ako bilo tko počini bilo kakve radnje koje mogu prouzročiti štetu TCZ, suvlasnicima TCZ i upravitelju, ili ako počini radnje koje mogu otežati ili onemogućiti poslovanje TCZ kao što je primjerice nezakonito otvaranje drugog računa zajedničke pričuve i poziv suvlasnicima na plaćanje na novi račun, plaćanje zajedničke pričuve na drugi račun i slično, upravitelj će poduzeti sve potrebne korake da se utvrdi postojanje kaznene i materijalne odgovornosti svih koji su sudjelovali u tim radnjama – poručuju iz TCZ-a navodeći još i kako je Darko Pahlić u medijima iznio niz neistina vezano uz njihovo upravljanje centrom kao i poslovanje općenito te da on za takvo što ima osobni interes, jer je zastupnik tvrtke s kojom se TCZ spori na sudu vezano uz dugovanja za zajedničku pričuvu, a navode i kako vode spor s Lindom Pahlić, suprugom Darka Pahlića, te njezinim ocem Antom Mrđenom, direktorom tvrtke Galijus-MTA d.o.o. od kojeg u dva postupka potražuju iznose od 117.880,60 i 124.934,94 kuna sa zateznom kamatom za zajedničku pričuvu. Navode i kako od istih traže i polaganje računa i priopćenje što im je poznato o sredstvima dobivenim od kupoprodaje po ugovoru o kupoprodaji poslovnog prostora između Galijus MTA d.o.o. i Gazanija d.o.o., te što im je poznato o utajenoj ili prikrivenoj imovini. Tragom toga traže i pobijanje pravne radnje tuženika i to Ugovora o kupoprodaji poslovnog prostora čija je vrijednost 293.050,40 kuna kao i solidarni iznos od Pahlić i Mrđena za pričuvu u iznosu od 289.846,94 kuna.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU