Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Maričić svoj hotel gradi od 1985. godine

Autor: Siniša Klarica

10.01.2013. 23:00
Maričić svoj hotel gradi od 1985. godine

Foto: Marin GOSPIĆ



Zgrada hotela, ukazuju radnici na gradilištu, je vrlo solidno napravljena te nema problema sa statikom


Djelatnici građevinskog obrta “Fratun” jučer su nastavili građevinske radove na hotelu Maričić u Zadru. Po informacijama s gradilišta, početak je to prave restauracije koja bi trebala početi u travnju kad se očekuje i dolazak vlasnika hotel Veljka Maričića u Zadar. Maričić svoj hotel gradi od 1985., ali je tek ljetos riješio problem aneksa zemljišta koje je bilo u vlasništvu Grada Zadra, a na kojoj je bila ruševina u kojoj je živio Zlatimir Pavlović.
Radnici “Fratuna” uredit će glavni i sporedni ulaz u hotel te spomenuti aneks u koji bi se trebala smjestiti buduća slastičarnica. Zgrada hotela, ukazuju radnici na gradilištu, je vrlo solidno napravljena te nema problema sa statikom. Tijekom restauracija ponovno će se instalirati sustavi za vodu, struju i ventilaciju te će se obnoviti mramor i sanitarije. Prozori su postavljeni još prije četiri godine, a u konačnici, hotel bi trebao imati 38 soba i osam apartmana.
Hotel Maričić svih je ovih godina slovio kao svojevrstan spomenik hrvatskih nepravilnosti u prostoru. Počele su još prije rata nedosljednostima oko građevinske dozvole. Nakon toga se ustvrdilo kako preko jedne parcele prolazi prometni koridor, zbog čega investitor nije mogao dobiti elaborat o parcelizaciji, bez kojeg nema uporabne dozvole. Nakon značajne devastacije u ratu, bolje rečeno krađe svega do čega se moglo doći, jedno vrijeme stanovnici hotela bili su i zadarski beskućnici, pa je skoro 30-godišnja gradnja postala simbol neučinkovitog ponašanja vlasti u prostoru.