Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Inspirirale ih muze Euterpa i Erata

10.01.2014. 23:00
Inspirirale ih muze Euterpa i Erata


Zavičajni muzej Biograd na Moru u suorganizaciji Ogranka Matice hrvatske Zadar, u povodu sveobuhvatnog obilježavanja Dana grada u četvrtak navečer bio je domaćin pjesničke večeri »Pjesnici svome gradu«. Nastupili su pjesnici Ivan Mađerić s Pašmana, Antonela Bačinić iz Kraja, Rada Vrančić, Rajka Anđelić, Marija Stipković i Jasenka Medvedec iz Biograda na Moru.
 Gosti večeri bili su i mješovita klapa »Školji« s otoka Pašmana te učenici Srednje škole Biograd uz pratnju na gitari Ivana Golema, a večer je moderirao prof. Božo Došen.
– Uvjeren sam da su grčke muze – božice umjetnosti i znanosti Euterpa, božica lirske poezije i Erata, božica ljubavne poezije, inspirirale naše pjesnike, naglasio je Došen.
– Za pjesmu »Tovar« na županijskom Lidranu osvojila sam prvo mjesto, a za pjesmu »Babina kužina« prvo mjesto na državnom Lidranu, skromno će učenica 7. razreda OŠ »Vladimir Nazor« Neviđane koja u jednoj pjesmi kaže: »Bio jednom ribar star, uloviti ribu Božji je dar…«
Na inicijativu ravnateljice neviđanske škole Andreje Krnić, a uz podršku moderatorice Anamarije Jerković i prof. Slađane Vranjković mlada pjesnikinja Antonela Bačinić izdat će svoju prvu zbirku pjesama. Pomoć je ponudio i Ogranak Matice hrvatske Zadar.