Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Parking naplaćivati do 14 sati

10.01.2014. 23:00
Parking naplaćivati do 14 sati


Bi li gradska vlast u suradnji s nadležnom gradskom tvrtkom razmislila o tome da se obvezno plaćanje parkinga skrati do 13 ili 14 sati kako bi se vratio život na Poluotok – ovog tjedna nismo uspjeli doznati. Iz gradske uprave poručili su nam kako je gradonačelnik Božidar Kalmeta na sedmodnevnom službenom putu, a na putu do sljedećeg tjedna bit će i direktor Edvard Duka, poručili su iz tvrtke Obala i Lučice.
Stavove i mišljenja o takvoj inicijativi zato smo istog dana dobili iz udruženja obrtnika Zadar čiji predsjednik Mladen Malta je kazao kako bi obrtnicima odgovaralo da se zimi uopće ne naplaćuje parking. Ipak, napomenuo je, pritom se moraju gledati i razumjeti potrebe Grada.
– Sada smo dobili besplatan parking od 16 sati pa nadalje i zadovoljni smo i time, no voljeli bismo kada bi barem u ovom periodu pa do Uskrsa parking bio besplatan od 14 sati pa nadalje. Dosta ljudi na Poluotok ne dolazi upravo zbog tog razloga, a to je posebno izraženo otkako su Obale i lučice počele raditi ovrhe na neplaćene račune, kazao je Mladen Malta.