Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadarskim umirovljenicima Udruga puno znači

10.01.2014. 23:00
Zadarskim umirovljenicima Udruga puno znači


Ispratili smo i dočekali još jednu Novu godinu. Možda je nekima od vas, baš kao i meni drago da smo iza sebe ostavili onu zlosretnu 2013. i dočekali ovu parnu, 2014. godinu. Možda nam ipak, svim bude barem malo bolja. Nadamo se da će biti kvalitetnija pa i za nas umirovljenike – rekao je Joško Gatara, predsjednik zadarske Udruge umirovljenika Poluotoka.
Veselo, bučno i puno bilo je jučer u njihovom prostoru na Polutoku gdje su se sastali nakon božićnih i novogodišnjih blagdana kako bi se počastili skromnom zakuskom, ali i podijelili isto tako skromnu donaciju od pet paketa najpotrebnijih artikala svojim članovima koji su slabijeg imovinskog stanja.
S posebnim su veseljem i bučnim pljeskom dočekali i pozdravili, kako je zovu, “svoju sestru”, višu medicinsku sestru i voditeljicu Patronažne službe Zadarske županije, Anku Grzunov kojoj su uručili i mali dar.
Bila je dirnuta i iznenađena te je zahvaljujući se na poklonu rekla kako ona samo radi svoj posao kako najbolje zna i može.
Ona zadarske umirovljenike obavezno posjećuje jednom mjesečno u njihovom prostoru gdje im mjeri tlak, šećer i daje savjete, a ta “ćakula” sa sestrom Ankom beskrajno im puno znači.
Osim Nade Gaute i Jakova Vidovića koji su se u ime gradskog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb odazvali pozivu umirovljenika za kratkim druženjem, odazvao se i Milivoj Dujela, predsjednik Matice umirovljenika Zadarske županije, i pokazao je nove europske umirovljeničke iskaznice koje će dobiti svaki član.
– Svi članovi dobit će nove iskaznice koje će vrijediti samo godinu dana, a onda će se opet dobiti nove, kako bi se spriječile zlouporabe. Nove će iskaznice financirati Zadarska županija – pojasnio je Dujela.