Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Hoće li pola ekipe biti dovoljno?

Autor: Andrija Prović

10.02.2010. 23:00
Hoće li pola ekipe biti dovoljno?

Foto: Filip BRALA



Zbog ozljeda i viroze, protekli tjedan imale smo dosta problema s uigravanjem pa je sigurno da nas očekuje teška utakmica, međutim, svakako ćemo pokušati do nove pobjede, kazala je Marija Mazija
Posljednje 14. kolo prve faze natjecanja Zadranke će sutra (18 sati) odraditi s Pulom. Na Višnjik dolazi mlada ekipa koju je Zadar ove sezone savladao u dva navrata, međutim, igre Mazijinih košarkašica u posljednje vrijeme kreću se od vrlo dobrih do blijedih izdanja te je teško govoriti o Zadru kao favoritu. U Ligi za ostanak brišu se bodovi iz sraza s ekipama iz Lige za prvaka, iz tog razloga, Zadrankama ne vrijedi uspjeh nad Croatijom te će protiv Istranki tražiti put do nove pobjede. Uz standardno dobar učinak Ine Marin, “bijelo-plave” morat će imati još pokoju raspoloženu igračicu, dok će postotak šuta uvelike odlučiti konačan ishod. Pula njeguje sličan stil igre kao i Zadar, povezuje ih i mladost, no prednost u visini bit će na strani gošći. U njihovim redovima najopasnija je “četvorka” Nina Premasunac, nositeljica igre i jedna od najperspektivnijih mladih hrvatskih košarkašica. Na žalost domaćih, ionako niski sastav bit će oslabljen nedovoljno spremnom Marinom Akšamović (oporavlja se nakon ozljede palca), a treninzima se zbog viroze tek sredinom tjedna priključila i Ema Meštrović. Također zbog viroze, za domaće neće nastupiti Lara Majstorović i Sanja Rogošić. Ipak, bez obzira na navedeno, Zadar je jači na bekovskim pozicijama te agresivnom i brzom igrom može kompenzirati svoje nedostatke. Osim toga, Zadranke imaju i prednost domaćeg terena s uvijek raspoloženom publikom kao dodatnim impulsom.
– Zbog ozljeda i viroze, protekli tjedan imale smo dosta problema s uigravanjem pa je sigurno da nas očekuje teška utakmica, međutim, svakako ćemo pokušati do nove pobjede. Ako uspijemo kontrolirati skok te odradimo dobar posao na vanjskim pozicijama, onda imamo šansu. Nadam se i da ćemo uspjeti ispraviti greške iz prošlog kola – mišljenja je Marija Mazija, trenerica Zadra.


Raspored 14. kola


Zadar – Biska Pula (subota, 18), Agram Zagreb – Split, Plamen Požega – Trešnjevka, Croatia 2006 – Studenac Omiš.