Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Polukontre i kontre bit će naš najjači adut

Autor: Andrija Prović

10.02.2010. 23:00
Polukontre i kontre bit će naš najjači adut

Foto: Filip BRALA



Dosta radimo na tom segmentu igre koji osim lakih golova donosi i samopouzdanje. Vjerujem da ćemo u proljetnom dijelu prvenstva nastaviti tim putem – kaže Ivan Buovac


Odlaskom Natka Merhara u Bjelovar, a zatim i povratkom Ivana Ninčevića u Njemačku (Füchse Berlin), Zadar Slad je uoči nastavka lova na Premijer ligu ostao bez važnih igrača na poziciji lijevog krila. Međutim, u situaciji snađi se s onim što imaš, kao zasad dobro rješenje pokazao se Ivan Buovac. Nakon tranzicije s lijevog vanjskog, Buovac je u nekoliko pripremnih susreta pokazao da nije zaboravio zabijati golove s krila. Naime, do sezone 2005./2006 Ivan je protivničke mreže punio skačući iz lijevog kuta.
– To je moja stara pozicija tako da mi i nije trebalo previše vremena za prilagodbu. Ipak, ne znači da u nastavku prvenstva opet neću igrati na lijevom vanjskom. Ovisno o protivničkoj obrani, mijenjat ćemo se Marko Vidović i ja – kaže novo-staro krilo.
U jesenskom dijelu prvenstva, prepoznatljivo i najjače oružje rukometaša iz Mocira bile su polukontre i kontre. Hoće li brza igra i laki golovi i u nastavku biti obilježje Zadra?
– Svakako. Dosta radimo na tom segmentu igre koji osim lakih golova donosi i samopouzdanje. Vjerujem da ćemo u proljetnom dijelu prvenstva nastaviti tim putem.
Koliko se Zadar Slad može osloniti na svoja nova pojačanja?
– Radi se o kvalitetnim igračima. Svaki će od njih dobiti svoju priliku koju trebaju što bolje iskoristiti. Damir Samaržija svoju će rolu sigurno dobro odraditi, vjerujem i Vidović. Miletića je spriječila ozljeda pa je pred njim razdoblje napornog rada i uigravanja, a Mijolovićeva uloga također će biti značajna.
U subotu (19 sati) pred Zadrom je jedna od najvažnijih ovosezonskih utakmica kada Mocire dolazi lider Gorica. Kako zaustaviti jednog od najopasnijih konkurenata u utrci za Premijer ligu?
– Njihovo glavni adut je jaka vanjska linija. Brzi su i opasni gotovo na svim pozicijama, a kako čujem, tijekom zimske stanke govorilo se da su doveli i pojačanje na pivotu. Ako ne bude išlo s 3-2-1 obranom, spustit ćemo se u 6-0, uglavnom, nadam se da ćemo naći adekvatno rješenje. Na nama je da damo sve od sebe i već u prvoj utakmici napravimo iskorak u odnosu na Goricu.