Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kuglanje: Dvije zadarske nade

10.02.2011. 23:00
Kuglanje: Dvije zadarske nade


Danas će u estonskom Tallinnu početi Svjetsko seniorsko i juniorsko kuglačko prvenstvo. Po 16 juniorki, juniora, seniorki i seniora pokušat će ostvariti četiri pobjede. A ona četvrta donijela bi im titulu Svjetskog prvaka.
– Krećemo danas i igra se ispadanje. Dok pobjeđujete, idete dalje – rekao je igrač Zadra Mario Baljak, pojedinačni prvak Hrvatske, kojemu će ovo biti prvi ovakav nastup za hrvatsku reprezentaciju.
– Jednom sam već nastupao za reprezentaciju. Igrao sam jednu prijateljsku utakmicu. To je bilo 2003. godine.
No iskustva kapetanu Zadra definitivno ne nedostaje.
– Ne osjećam preveliku tremu. Sa Zadrom sam igrao veliki broj međunarodnih utakmica. Ovaj nastup neće mi predstavljati preveliki problem.
A ambicije?
– Definitivno postoje. Svaka pobjeda će biti uspjeh, a nadam se da ću proći to prvo kolo i doći do četvrtfinala. Nakon toga je sve moguće. Ono što me definitivno veseli je što igram u jako dobroj formi, za razliku od prošlih sezona. Potpuno sam se digao u igri, dobio slobodu i sada to izgleda dobro – zaključio je Baljak. Njemu će društvo u seniorskoj konkurenciji praviti Mario Mušanić iz Konikom Osijeka. Sve skupa će se u Estoniji naći 11 hrvatskih reprezentativaca, raspoređenih po svim kategorijama. Od zadarskih igrača, na prvenstvu će nastupiti i Hrvoje Marinović, koji će pokušati “napasti” što bolji rezultat u juniorskoj konkurenciji.