Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

S Larom nema izbora

10.02.2012. 23:00
S Larom nema izbora


Nadam se da će nam se do kraja posložiti sve kockice i da ćemo prvenstvo zaključiti plasmanom među osam – kaže Nikpalj


U osmini finala Kupa Ružice Meglaj – Rimac košarkašice Zadra nisu nužno tražile pobjedu, već povratak dobroj formi. Nakon 40 minuta osnovnog dijela te dva produžetka dobile su i jedno i drugo, ali i junakinju triler dvoboja s Omišem. Lara Nikpalj je u nadoknadi vremena utrpala 15 koševa te tako zaradila neosporni epitet prvog imena utakmice. U osvrtu na slavlje protiv Omišanki skromno će reći da se “tako poklopilo”, odnosno da je najvažnije da su “bijelo-plave” pokazale da i u oslabljenom sastavu mogu parirati uvijek neugodnom suparniku.
– I bez Josipe Sesar i Lucije Štrmelj dobro smo počele utakmicu. Unatoč malom broju igračica za rotaciju na početku smo dobro reagirale, no kako je vrijeme odmicalo dopustile smo Omišu da nas stigne. Trebale smo i prije riješiti pitanje pobjednika, ali na kraju je, poslije produžetaka, pobjeda bila još slađa. Istaknule su se i mlađe igračice koje su dale nemali doprinos, a sve zajedno smo protiv kvalitetnih suparnica pokazale da nismo izgubile pravi ritam – kaže krilna igračica Zadra koja je do prvog produžetka ubacila šest koševa, a onda “eksplodirala”.
Iskoristila visinu
– Poklopilo se da sam istrčala nekoliko kontri, a nakon minute odmora iskoristila sam prednost u visini u odnosu na igračicu Omiša koja me čuvala. Većinu koševa sam i zabila iz reketa. U drugom produžetku nam se otvorilo, kako meni, tako i suigračicama, i zasluženo smo prošle dalje.
Nakon 50 minuta neizvjesnog dvoboja i obostrano uloženog truda vidljivo je koliko su obje ekipe željele pobjedu. U najavi utakmice, međutim, zadarska je strana istakla kako prolaz dalje nije na listi njihovih prioriteta.
– To je istina. Željele smo Kup utakmicu što bolje iskoristiti za nastavak prvenstva i vidjeti koliko možemo bez Sesar i Štrmelj, dok je pobjeda zaista bila u drugom planu. No, sportski motiv i srce i ovaj su put učinili svoje. Preostalo nam je odigrati do kraja, što smo i napravile.
Odgođena Croatia
Ovaj vikend Zadranke su trebale vidjeti hoće li nastaviti u pobjedničkom ritmu; pred njima je važna ligaška utakmica s Croatiom koja bi u velikoj mjeri mogla odrediti ovosezonsku sudbinu kluba s Višnjika, ali i ona je, kao što je bio slučaj s osminom Kupa, odgođena zbog vremenskih neprilika. Hoće li nova stanka poremetiti Nikpalj i društvo?
– Mislim da neće jer bi se zaostala utakmica 16. kola trebala odigrati do početka 17., što znači tijekom tjedna. To nije neka značajnija odgoda, pa se nadam da ćemo za Croatiju biti spremne. Bilo bi lijepo kada bismo povezale Kup i važnu prvenstvenu pobjedu.
S dva boda iz ogleda s Croatiom i nova dva koja u susretu sa slabašnom Dubravom ne bi trebala doći u pitanje, Zadar bi znatno uvećao izglede za plasman među osam najboljih ekipa – ulazak u doigravanje. Nikpalj smo upitali koliko su “bijelo-plave” daleko od ovog cilja?
– Ako kući protiv Croatije odigramo kako znamo, a to je puno bolje od onog iz naše prve utakmice, te zatim svladamo Dubravu, onda nećemo biti daleko. Nadam se da će nam se do kraja posložiti sve kockice i da ćemo prvenstvo zaključiti plasmanom među osam, koji je svakako ljepši od onog na samom začelju.


 S NOVIM ZAGREBOM ZA ZAVRŠNI TURNIR KUPA




Poznati su i parovi četvrtfinala Kupa Ružice Meglaj Rimac. Zadar će plasman na završni turnir tražiti kod kuće protov Novog Zagreba. Igra se jedna utakmica, koja je na rasporedu 18. veljače. S obzirom na sve odgode i promjene termina ovaj datum treba uzeti s velikom rezervom.
Četvrtfinale: Zadar – Novi Zagreb, Croatia 2006 – Medveščak, Dubrava – Gospić CO, Podravac/Pleter – Jolly JBS.


 I DOGODINE U ZADRU?


Lara Nikpalj ove sezone glavninu treninga odrađuje sa svojim bivšim klubom Agramom, a u Zadar iz Zagreba dolazi vikendom, kada joj dopuštaju obveze na Kineziološkom fakultetu. Ipak, kaže da joj ovakav raspored ne pada teško.
– Poseban je osjećaj nastupati za svoj klub i za svoj grad, pa se nadam da ću i dogodine moći uskladiti sve obveze i nastaviti igrati za Zadar.