Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Gosti uživali u lovačkoj večeri i bogatoj lutriji

Autor: Branko Božić

10.02.2013. 23:00
Gosti uživali u lovačkoj večeri i bogatoj lutriji

Foto: Branko BOŽIĆ



I ove su se godine organizatori pobrinuli za bogatu lutriju, pa je jedna sretnica kući otišla s veprom teškim 120 kilograma


U organizaciji i pod pokroviteljstvom Lovačkog saveza Zadarske županije i njegovih čelnika predsjednika prof. Mate Radića, dopredsjednika Davora Vranića i tajnika Siniše Stulića u zadarskom hotelu Kolovare u petak je održan tradicionalni 15. po redu jubilarni lovački bal.
Za dobar glazbeno-plesni štimung pobrinula se evergreen grupa “Zadrani” sa solistom prof. Davorom Strenjom te dalmatinska muška klapa “Sol” s otoka Paga, dok je program vodila zadarska glumica Tamara Šoletić. I ove su se godine organizatori pobrinuli za bogatu lutriju. Tako su se među brojnim dobitnim srećkama našli lovački trofeji poput zečeva, fazana, veprova…
 Pozivu organizatora ove godine se odazvalo više od 200-tinjak gostiju koji su svečanu hotelsku salu ispunili do posljednjeg mjesta.
Lovačku večer ni ove godine nije propustio niz poznatih Zadrana. Pozivu se i ovaj put odazvao župan Stipe Zrilić sa suprugom. Bal su posjetili i čuveni fotograf Vjekoslav Surać, Danijel Telesmanić, Mate Petrić, Armando Marin, Slavko Pervan i brojni drugi.
Došli su i predsjednici zadarske “Diane”, ninske “Jarebice” i “Kune” iz Poličnika kao i predstavnici brojnih ostalih lovačkih društava, gospodarstvenici na čelu s Božom Jusupom, čuveni liječnici predvođeni dr. Željkom Matasom te mnogi, mnogi drugi.
U ime predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza generala Đure Dečaka nazočio je njegov dopredsjednik Mladen Balić sa suprugom. Zabavu je posjetio i glavni urednik “Lovačkog vjesnika” Ivica Stanko, a došli su i načelnik općine Povljana Ivo Pogorelić te Željko Dilber, suborac i veliki prijatelj generala Ante Gotovine.
Premda su se očekivali generali Mladen Markač i Ante Gotovina oni su u posljednji čas odustali zbog važnih obveza. Zabavi su se nešto kasnije priključili i saborski zastupnik Božidar Kalmeta i zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić.
Na početku zabave sve okupljene toplim i biranim riječima uime organizatora pozdravio je predsjednik Lovačkog saveza Zadarske županije prof. Mate Radić.
Organizatori su se i ove godine pobrinuli za bogatu lutriju. Najsretnije ruke bila je Lili Kokot koja je osvojila glavni zgoditak – 120 kilograma teškog vepra. Druga nagrada 100 kilograma težak vepar pripao je Zadranki Tihani Jurišić dok je treću nagradu, zimsko lovačko odijelo vrijedno više od dvije tisuće kuna osvojio Zadranin Gojko Kamber.


Lovački meni




Vrijedno hotelsko osoblje za goste je spremilo juhu od jelena, rižot od divlje svinje i jelena, gulaš od veprovine s njokima i tjesteninom. Večera je uz dobru bijelu i crnu kapljicu završena kolačima i sladoledom.