Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Pamtit ću taj nastup cijeli život

Autor: Drago Bajković

10.02.2013. 23:00
Pamtit ću taj nastup cijeli život

Foto: Marin GOSPIĆ



Taj trenutak kada odjenete hrvatski dres ne može se mjeriti s ničim. K tome ja sam među najmlađima u reprezentaciji, možda čak i najmlađi s obzirom na to da imam 17 i pol godina, a ovo je U-19 reprezentacija – kazao je Perica


Mladi Stipe Perica postao je standardni napadač Zadra u jesenskom dijelu prvenstva. Još se pamte njegovi golovi protiv Dinama na Maksimiru kada su “modri” morali potpisati kapitulaciju u Kupu. Nastavio je u sličnom tonu i u prvenstvu zabivši dva gola Cibaliji i jedan Istri 1961. Stigla je i nagrada za sav trud, poziv u U-19 reprezentaciju za nastup u prijateljskoj utakmici sa Francuskom. Završilo je 2:2, a Perica je od izbornika dobio 45 minuta u drugom poluvremenu i pohvale nakon utakmice.
– Ponosan sam, pamtit ću taj nastup cijeli život – kazivao je Perica kada smo ga jučer nazvali nakon jutarnjeg treninga.
– Što reći, taj trenutak kada odjenete hrvatski dres ne može se mjeriti s ničim. K tome ja sam među najmlađima u reprezentaciji, možda čak i najmlađi s obzirom na to da imam 17 i pol godina, a ovo je U-19 reprezentacija. I dobio sam cijelo drugo poluvrijeme, a to nije mala stvar.
Izbornik Dinko Jeličić se pohvalno izrazio o vašem nastupu.
– Pročitao sam i mogu reći da mi te pohvale gode. Radio sam sve ono što je izbornik od mene zahtijevao. Uz mene su bila dva stasita stopera i moram se pohvaliti da sam dobio sve zračne duele s njima. Čak sam se našao u jednoj polušansi i malo je nedostajalo da budem strijelac u svom premijernom nastupu za kockaste. Ništa zato, bit će drugi put.
Vratimo se zbilji, pripreme Zadra su u završnoj fazi, nastavak prvenstva je pred vratima.
– Odlično smo radili na ovim pripremama i vjerujem da će to biti vidljivo kada prvenstvo krene. Trener Ferdo Milin i kondicijski trener Edi Stipić spremili su nas za sve napore. Svi znamo koliko nam znače prve tri utakmice, protiv Intera i Zagreba u gostima, te Lokomotive na Stanovima. Moramo dati sve od sebe da u tim utakmicama uzmemo što više bodova. Jedva čekam da prvenstvo počne.
Zadar nije briljirao u trening utakmici sa Šibenikom, trener Milin je bio ljut.
– Potpuno opravdano, trener ima pravo što nije bio zadovoljan. Ipak, mislim da je to bio jedan loš dan i da će u prvenstvu biti posve drugačije. Iako u svakoj utakmici treba davati sve od sebe nekada to ne uspije na pravi način. Iskupit ćemo se mi protiv Intera u Zaprešiću.
Protiv Šibenčana se Perica našao u dvije odlične prigode, ali ih nije realizirao.
– Nisam reagirao na najbolji način i prilike su otišle u nepovrat. Zafrkavaju me suigrači na treningu da se “špina zatvorila” jer tijekom ovih priprema još nisam zabio. Ne opterećujem se time da u svakoj utakmici moram dati gol, ali da moram bolje reagirati u 100-postotnim situacijama to je istina. Vjerujem da će u prvenstvenim utakmicama kada bude puno važnije moja realizacija proraditi – kazao je na kraju razgovora mladi Perica.