Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Generacija hotelskih domaćica zajedno nakon 35 godina

10.02.2014. 23:00
Generacija hotelskih domaćica zajedno nakon 35 godina


Dvorište Turističko-hotelijerske i ugostiteljske škole u subotu predvečer bilo je mjesto jednog uistinu zanimljivog susreta. Tamo se naime okupila jedna i jedina generacija hotelskih domaćica koja je izašla iz Turističke škole Borik te davne 1979. godine. One su bile prve koje su upisale taj smjer, ali i posljednje. A od njihovog zadnjeg susreta prošlo je dugih 35 godina. Mnoge se zato po dolasku nisu uspjele niti prepoznati, a emocije pri susretu bile su snažne. Od 32 učenice u Zadar je pristiglo njih petnaest, a pronaći ih sve razasute po Hrvatskoj nije bio lak posao, priznala je Mirjana Maraš.
– Moramo se zahvaliti svima onima koji su pomogli ući u trag ženama. Naime, ’79. godine nije bilo telefona. Od podataka smo imali samo imena, prezimena i mjesto rođenja. Zvali bismo obitelji i onda provjeravali imaju li nekoga među članovima koji je išao u Turističku školu Borik. To je uistinu bila prava potraga, no sve smo ih našli.
Osim učenica, obljetnici mature prisustvovala je i njihova razrednica Radmila Fain koja je još u vitalnim godinama, a nije nedostajalo ni iznenađenja. U restoranu Galeb posjetila ih je tako udruga Kveštura obučena u maškare, a tamo se te večeri našao i Bepo Matešić sa svojom pratnjom pa je zabava uz hranu i pjesmu potrajala do kasno u noć.
– Na ovu obljetnicu čekali smo 35 godina. No, do sljedeće neće proći toliko dugo. Već smo gospođe u godinama i novo okupljanje moglo bi ‘pasti’ već za dvije godine, obećala je Maraš.