Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zadrani u središtu sarajevskih prosvjeda

10.02.2014. 23:00
Zadrani u središtu sarajevskih prosvjeda


Milo moje, ovdje u Bosni, pogotovo u Sarajevu, nitko ne zna što će biti. Nitko ništa ne planira. To se samo dogodi – rekla je konobarica u jednom kafiću u središtu Sarajeva dok se u zraku osjećala napetost zbog prosvjeda i nemira koji su naposljetku, eskalirali i pretvorili se u nasilje čije su slike obišle svijet.
Tu je rečenicu zabrinuta konobarica rekla dr. Borisu Dželaliji, uglednom zadarskom infektologu i sveučilišnoj profesorici dr. Vandi Babić koji su se baš u vrijeme nemira, proteklog vikenda, zatekli u Sarajevu zajedno s nekolicinom svojih kolega iz Zadra.
Povod i razlog njihovom trodnevnom boravku u Bosni i Hercegovini bio je što su kao članovi zadarskog, Hrvatskog kulturnog društva Napredak, išli u posjetu Središnjici u Sarajevu.
– Imali smo unaprijed dogovoreni i susret s predsjednikom udruge msgr. prof. dr. Franjom Topićem, pojasnila je dopredsjednica HKD-a Napredak Zadar, Vanda Babić.
Osim nje te poznatog zadarskog liječnika, Borisa Dželalije, u Sarajevo je sveukupno otputovalo osmero članova zadarskog Napretka. Iako su nemiri na ulicama Tuzle počeli dan ranije, u četvrtak poslijepodne, Zadranima nije padalo na pamet otkazivanje putovanja, tim više, kako je naglasio dr. Dželalija, što nitko nije vjerovao da će nemiri i prosvjedi poprimiti takve razmjere.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU