Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Ulicu u Zadru nazvati po Joji Ricovu

10.02.2017. 23:00
Ulicu u Zadru nazvati po Joji Ricovu


Društvo hrvatskih književnika Zagreb pozvalo je članove, kolege i prijatelje na komemoraciju Joji Ricovu na kojoj će se predstaviti i njegova knjiga “Mirotvorac kozmosa” objavljena neposredno prije autorove smrti.
Sudjeluju Božidar Petrač, predsjednik DHK, Cvjetko Milanja, priređivač knjige i Ivica Matičević, urednik knjige. Odabrane stihove kazivat će dramska umjetnica Perica Martinović, a komemoracija i predstavljanje održat će se u utorak, 14. veljače 2017., u 12 sati u prostorijama Društva hrvatskih književnika (Trg bana Josipa Jelačića 7/I).
Ujedno, Hrvatsko književno društvo, na prijedlog Nikole Šimića Tonina, u suradnji s knjižnicom u Kalima, rodnome mjestu Joje Ricova, objavilo je kako planira pokrenuti pjesničke susrete čakavske poezije, u čast  Joji Ricovu, te ujedno njegovim imenom i nazvati pjesničku nagradu, koja bi se i dodjeljivala u Kalima. Tiskao bi se i Zbornik susreta u svrhu poticanja i očuvanja stvaranja na čakavici i čakavice općenito. Hrvatsko književno društvo Ogranak Zadar sačinit će i podnijeti prijedlog Povjerenstvu za imenovanje ulica i trgova grada Zadra, da jedna ulica u Zadru ponese ime po ovome iznimnom pjesniku i čovjeku.