Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Izgubljena titula?

Autor: Viktor Bogut

10.03.2013. 23:00
Izgubljena titula?

Foto: Vedran SITNICA



Veliki derbi kuglačkog prvenstva održao se u subotu u Zaprešiću, ali na žalost tamo nisu pobijedili Zadrani. Domaći Zaprešić je u najvažnijoj utakmici sezone, koja bi u konačnici mogla odlučiti i novog prvaka, bili bolji od Zadra sa 7:1 i ostali sami na vrhu prvenstvene ljestvice. Iako se ima igrati još četiri kola, teško je vjerovati da će Zaprešićani ispustiti jednu pobjedu više, ali i bolji međusobni omjer od Zadra, tako da bi zapravo igrači Zaprešića trebali izgubiti dvije, a Zadar dobiti preostale četiri utakmice da se mjesta na vrhu zamijene. Dok god ima teoretske šanse, valja vjerovati, ali vjerojatno su i kuglači iz Mocira svjesni da su im u ovom trenutku šanse došle na minimum.
A sve se drugačije činilo tri kola, odnosno tri tjedna unazad. Tada je Zadar imao pobjedu više od Zaprešića i Konikom Osijeka. Svjesni su tada bili zadarski igrači da će im iduća tri kola biti presudna, jer igraju s tri najbliža pratitelja. Na žalost pali su već na prvoj prepreci, jer su u Zagrebu izgubili od Grmoščice. No Zadrani su tad odigrali odlično, isto kao i iduće kolo protiv Konikoma na svom terenu. S dobrom formom i vjerom u pobjedu i osvajanje titule išli su na veliki derbi. Ipak, Zaprešić, koji je objektivno bio favorit u ovoj utakmici odigrao je fantastično, dok su s druge strane zadarski kuglači odigrali prosječno, ali to je bilo daleko od igre koja im je mogla donijeti pobjedu.
Od početka dvoboja sve je krivo krenulo. Danijel Funda je nakon 2:2 u setovima imao 17 drva više od Hrvoja Marinovića, a Andrej Kovač je za 36 drva i 3:1 u setovima bio bolji od Luke Ukalovića. Na 3:0 je povisao Zaprešićev Matija Mance sa 3:1 protiv Kostadina Maneva. Takvu prednost Zaprešić nije više mogao ispustiti. Stanko Čota je odigrao fantastičan dvoboj za jedini bod Zadra u subotu, no podbacili su Mario Baljak i Luka Bolanča, tako da su domaćini i lakše nego što se očekivali stigli do pobjede koja bi im u konačnici mogla značiti titulu prvaka Hrvatske.


ZAPREŠIĆ – ZADAR 7:1


Funda – Marinović 2:2 (617 – 600), Kovač – Ukalović 3:1 (640 – 604), Mance – Manev 3:1 (619 – 614), Špiljar – Čota 2:2 (604 – 642), Fučkar – Baljak 4:0 (651 – 580), Oršić – Bolanča 2:2 (587 – 570).